vineri, 25 iunie 2010

Tort cu trei feluri de ciocolata

Am descoperit reteta pe Culinar.ro , dar am modificat-o putin.Este un tort destul de migalos de facut , dar rezultatul merita .Postez varianta facuta de mine.


Avem nevoie de :
Pt. blat : 60 g nuca macinata fin, 100 g zahar pudra, 15 g cacao, 1 lingura faina, 4 albusuri de ou, un praf de sare
Pt. mousse de ciocolata alba : - 125 ml frisca lichida , 250g ciocolata alba , 2g gelatina , 100 ml frisca batuta
Pt. mousse de ciocolata cu lapte : - 125 ml frisca lichida , 160 g ciocolata cu lapte , 2 g gelatina , 100 ml frisca batuta
Pt. mousse de ciocolata amaruie : - 125 ml frisca lichida , 200 g ciocolata amaruie , 2 g gelatina , 100 ml frisca batuta

Preparam asa :
Nuca se amesteca cu 60 g zahar pudra , cacao si faina. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra ramas.Se adauga ingredientele solide si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt , se coace in cuptor preincalzit la 180 grade , 15 minute.
Se lasa blatul la racit si se pune in forma de copt cu peretii detasabili , unsa cu ulei pe margine.
Pentru mousse-ul  de ciocolata alba , punem frisca lichida la incalzit , dar sa nu dea in clocot.Adaugam ciocolata alba maruntita , iar cand s-a topit ciocolata adaugam gelatina hidratata in prealabil in putina apa si topita.Se amesteca bine , se lasa putin sa se racoreasca si se amesteca cu frisca batuta.Crema obtinuta se toarna peste blat si se da la frigider 1/2 ora , timp in care se prepara mousse-ul de ciocolata cu lapte , in acelasi mod in care am preparat si cel cu ciocolata alba.Acesta se toarna peste cel de ciocolata alba si se pune din nou la frigider.Preparam mousse-ul de ciocolata amaruie in acelasi mod si il turnam peste cel de ciocolata cu lapte.
Se lasa tortul la rece 4 ore , dupa care se orneaza dupa bunul plac.

3 comentarii:

  1. Mmmmm...ce pofta imi este!!
    Ingerasului i-ai dat din tortul asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineinteles ca i-am dat si ei...e cu toco (ciocolata)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))) Toco,toco :))

    Mi-am salvat blogul tau la sectiunea din calc. meu cu bloguri culinare,sa stii :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...