sâmbătă, 14 mai 2016

Tarta cu limeta

O tarta racoritoare si foarte parfumata pe care o recomand din tot sufletul.


Ingrediente necesare:
- pt. blat: 300 g biscuiti , 150 g unt, 2 linguri zahar pudra
-pt. crema: 200 ml zeama de limeta , 1 conserva lapte condensat indulcit , 140 g zahar tos fin, 4 galbenusuri de ou, un praf de sare
- coaja de limeta razuita
- forma: 26 cm

Mod de preparare:
Biscuitii se macina , se amesteca cu zahar pudra si unt topit si se preseaza intr-o forma de tarta cu peretii detasabili, ridicand si pe margini compozitia.
Blatul se pune in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 10 minute.
Intre timp se prepara crema. Laptele condensat se toarna peste zahar, se adauga treptat zeama de limeta , amestecand continuu. Se adauga pe rand cate un galbenus, se omogenizeaza, se adauga un praf de sare. Crema se toarna peste blat si se introduce tava in cuptor pentru inca 25 minute.
Tarta se lasa la racit cateva ore , apoi se presara deasupra coaja de limeta razuita.








Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...