duminică, 17 mai 2015

Tort cu crema de ciocolata

Un tort ciocolatos , pentru o ocazie speciala. Crema am mai folosit-o la tortul amandina si am hotarat ca este cea mai buna crema de ciocolata, asa ca am umplut si de data asta tortul cu aceasta crema.


Avem nevoie de:
- pt. blat: 200 g unt, 200 g zahar pudra, 4 oua, 160 g faina, 40 g cacao neagra, 1 plic praf de copt, 3 linguri lapte
- pt. crema: 9 linguri zahar, 6 linguri cacao , 5 linguri faina, 4 linguri amidon , 5 galbenusuri de ou, 750 ml lapte, 225 g unt, 3 linguri zahar pudra
- pt. sirop:  3 linguri zahar , 250 ml apa, esenta de ciocolata
- pt. decor : ciocolata rasa , trandafiri din pasta de zahar

Mod de preparare:
Pentru blat se freaca untul cu zahar pana devine spuma, se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare, apoi treptat laptele.Faina se cerne cu praf de copt si cacao si se adauga treptat la copozitie.
Aluatul se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se coace la 170 grade, 50 de minute.
Se lasa la racit pe un gratar si se taie in 3 pe orizontala.
Pentru crema se amesteca zaharul cu cacao , faina si amidon , se adauga galbenusurile de ou usor batute  si se amesteca bine. Se adauga laptele treptat si se pune pe foc mic la fiert , pana se ingroasa budinca, amestecand continuu. Se lasa la racit. Untul se freaca spuma cu zaharul pudra. Budinca racita se adauga putin cate putin in unt , amestecand bine pentru omogenizare. Se imparte crema in patru parti egale.
 Pentru sirop se pune o lingura de zahar la caramelizat , se adauga cca. 80 ml de apa si se lasa sa se topeasca zaharul ars. Se adauga si restul de zahar si apa , esenta de ciocolata si se lasa pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa siropul la racit.
Se aseaza pe un platou o parte din blat , se insiropeaza bine, se intinde 1/4 din crema. Se acopera cu a doua parte de blat , se insiropeaza si se intinde al doilea sfert din crema. Se acopera cu ultima parte de blat , se insiropeaza si se intinde deasupra restul de crema( pastrati daca doriti pentru decor 3-4 linguri).
Se decoreaza dupa bunul plac.





Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...