Un fel de mancare traditional grecesc, care se face de obicei din carne de vita si paste orzo Am vazut variatii si cu carne de pui, dar eu am preferat sa-l fac cu carne de porc pentru ca vita nu e prietena mea cea mai buna iar cu pui mi se parea lipsit de gust. Se serveste cu branza kefalotyri rasa, o branza tare, sarata , din lapte de oaie sau capra. Nu am avut de unde sa iau asa ceva , asa ca am inlocuit-o cu pecorino. Nu stiu daca se mai numeste giouvetsi ceea ce am facut eu , dar raman la denumirea asta, vreau sa ma 'pacalesc" ca am gatit greceste :))
Ingrediente necesare:
- 700 g carne de porc taiata cubulete, 2 cepe tocate fin, 2 morcovi felii, 1 conserva de rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingurita zahar, 1 pahar vin rosu sec, 120 ml ulei , 300 g paste orzo
Pregatim asa:
Se incing 100 ml ulei , se adauga ceapa si morcovul si se soteaza 5 minute la foc mediu. Se da focul mai mare , se adauga carnea si se prajeste petoate partile pana prinde o usora crusta. Se adauga pasta de rosii si vinul si se lasa la fiert pana se evapora alcoolul. Se adauga rosiile, zaharul , sare , piper si un pahar ( 200ml) apa. Se acopera cu capac, se da focul mic si se lasa la fiert 45 minute.
In 20 ml ulei incins se pun pastele orzo si se lasa pana devin galbui.
Intr-o tava ce merge la cuptor se aseaza pastele , se toarna deasupra sosul si carnea , se amesteca , se acopera cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor , la 180 grade , 30 de minute. Se scoate folia , se mai adauga putina apa si se mai lasa la cuptor , neacoperit, 10-15 minute.
Se serveste cald , cu branza rasa .
Ingrediente necesare:
- 700 g carne de porc taiata cubulete, 2 cepe tocate fin, 2 morcovi felii, 1 conserva de rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingurita zahar, 1 pahar vin rosu sec, 120 ml ulei , 300 g paste orzo
Pregatim asa:
Se incing 100 ml ulei , se adauga ceapa si morcovul si se soteaza 5 minute la foc mediu. Se da focul mai mare , se adauga carnea si se prajeste petoate partile pana prinde o usora crusta. Se adauga pasta de rosii si vinul si se lasa la fiert pana se evapora alcoolul. Se adauga rosiile, zaharul , sare , piper si un pahar ( 200ml) apa. Se acopera cu capac, se da focul mic si se lasa la fiert 45 minute.
In 20 ml ulei incins se pun pastele orzo si se lasa pana devin galbui.
Intr-o tava ce merge la cuptor se aseaza pastele , se toarna deasupra sosul si carnea , se amesteca , se acopera cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor , la 180 grade , 30 de minute. Se scoate folia , se mai adauga putina apa si se mai lasa la cuptor , neacoperit, 10-15 minute.
Se serveste cald , cu branza rasa .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu