duminică, 26 ianuarie 2014

Ciuperci umplute

Imi plac mult ciupercile, orice fel de ciuperca, in orice combinatie. Si, in ultimul timp, am si un aliat in casa, asa ca le pregatesc cu mai multa placere. Astazi am ales sa le fac umplute cu carne de pui, la cuptor. Reteta e una simpla, rapida, iar preparatul poate fi  la fel de bine un aperitiv cald minunat, dar si un fel principal ceva mai usor.


Avem nevoie de:
- 6 ciuperci champignon mai mari, 1 piept de pui , 1 ceapa micuta, 1 catel de usturoi, 1 rosie , sare , piper, 3 linguri ulei , patunjel verde tocat , 50 g cascaval

Preparam asa:
Se curata ciupercile si se scot coditele. Coditele de ciuperci se taie cubulete mici. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Pieptul de pui se taie cubulete mici. Rosia de decojeste si se taie cubulete.
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul , se adauga ceapa si se caleste pana devine aurie , se adauga carnea si se prajeste cateva minute. Se adauga coditele de ciuperci si se lasa si ele la prajit cca.2 minute. Se adauga rosiile tocate, usturoiul , sare si piper si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se adauga patrunjel verde tocat si se amesteca bine compozitia.
Se umplu ciupercile cu compozitia de carne si se aseza in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor , la 18o grade , pentru 20 de minute. Dupa cele 20 de minute , se scoate tava din cuptor , se presara deasupra fiecarei ciuperci cascaval ras si patrunjel verde tocat. Se pune tava in cuptor pentru inca 5 minute pentru a se gratina ciupercile.


Se servesc calde.




15 comentarii:

  1. Yummmy, ce bunatati! Arata suuuper !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac,cu mult cascaval/parmezan deasupra! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu as manca oricand o portie de ciupercute! Imi plac mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Facem schimb , eu dau ciupercute , tu dai ceva bun de la tine

      Ștergere
  4. Delicioase, si mie imi plac mult ciupercile umplute! Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. arata super delicios aceste ciupercute decorate frumos cu acea compozitie cremoasa si apetisanta :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...