marți, 18 septembrie 2012

Zacusca de vinete

Nu trece an fara sa pun zacusca de vinete , ne place tare mult. Reteta este aceeasi mereu , reteta mamei de ani de zile. Si pentru ca Nicol ne provoaca luna aceasta la Provocarea Dulce Romanie sa punem conserve pe iarna , particip si eu cu drag.


Avem nevoie de :
- 5 kg vinete , 3 kg gogosari , 2 kg ceapa , 1 l bulion de rosii , 1 l ulei , sare , piper boabe , 2-3 foi de dafin

Preparam asa :
Vinetele si gogosarii se coc , se curata si se trec prin masina de tocat .
Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei. Se lasa la scurs si se trece si ea prin masina de tocat.
Se pun toate ingredientele intr-o cratita incapatoare si se pune la fiert. , la foc mic , amestecand continuu. Se lasa la fiert pana se ridica uleiul deasupra. Se scot foile de dafin.
Se pune in borcane sterilizate , se inchid , apoi se baga in cuptorul incalzit pentru cca. 10-15 minute. Se scot si se invelesc borcanele in prosoape si se tin la cald pana a doua zi.


10 comentarii:

  1. E una din preferatele mele, bunica mea le face asa de bune ( ea face amestec de legume) si imi trimite din tarã. Luna asta mi-au trimis si reviste de acasã, asa m-am bucurat de ele :)
    Mi-as dori sa prepar si eu ceva la borcan pentru provocare, sper sa ies din lene :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fac galerie , poate asa te pun in miscare :)

      Ștergere
  2. Cat va invidiez pentru gogosari.La anul imi seman si eu in gradina,poate imi ies.
    Foarte buna zacusca,ma duc sa-mi pun si eu o felie;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Si eu , in orice varianta , dar asta imi place cel mai mult.

      Ștergere
  4. Imi place foarte mult zacusca.Cat de bine arata.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ani de zile nu mai pot fara sa ea , deci e clar cat de mult imi place

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...