Pitica mea pur si simplu adora Kinder felie de lapte , asa ca am facut din nou prajiturica.O mai facusem de cateva ori cu ceva timp in urma ,reteta gasita pe gabrielacara.blogspot.com ,dar mereu nu m-am impacat cu cantitatile.Mereu imi ramanea prea multa crema.Asa ca de data asta am dublat cantitatile la blat.Au iesit foile ceva mai groase , dar chiar nu are importanta pentru mine.
Avem nevoie de :
- pt. blat : 8 oua , 160 g zahar , 2 plicuri zahar vaniliat , 4 linguri gris macinat , 4 linguri cacao , 4 linguri faina , 4 linguri miere , 1 plic praf de copt , 40 ml lapte , 200 ml ulei , sare
- pt. crema : 200 g lapte condensat , 100 ml lapte ,200 ml frisca lichida , 6 g gelatina , 1 plic intaritor de frisca , esenta de vanilie , 1 lingura miere
Preparam asa :
Ouale se separa.Galbenusurile se mixeaza cu zahar si zaharul vaniliat , se adauga faina cernuta cu praful de copt si cacao , apoi se ad auga grisul .Se omogenizeaza .Se adauga uleiul , laptele si mierea , se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare si se adauga la restul compozitiei.
Se coc 2 foi , pe hartie de copt.
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.Gelatina se hidrateaza si se pune pe foc mic impreuna cu restul de lapte , sa se topeasca.Se adauga apoi si amestecul de lapte si lapte condensat , mierea si esenta de vanilie.
Frisca se bate cu intaritorul se frisca .Amestecul cu lapte condensat se lasa sa se raceasca putin , apoi se adauga peste frisca si se amesteca.Crema obtinuta se baga la frigider pentru a se intari putin.
Crema se aseaza intre cele 2 foi de pandispan si se da prajitura la rece cateva ore.
Stie pitica ta ce e bun.
RăspundețiȘtergerePrajitura asta imi place si mie taaare mult. :)
Arata foarte bine. Si nepotelului meu cred ca i-ar placea. Poate incerc si eu.
RăspundețiȘtergere