De mult timp imi propusesem sa fac prajitura asta , dar am tot lungit-o , pana cand am gustat-o la cineva si am decis "e cea mai buna prajitura".
Ingrediente necesare:
- pt. blat: 6 albusuri de ou, 6 linguri zahar, 100 g nuca macinata, 2 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare
- pt. stratul alb: 200 g ciocolata alba, 80 ml smantana lichida
- pt. crema caramel: 250 g zahar tos, 200 g unt, 6 galbenusuri de ou, 2 linguri zahar pudra, 150 g nuca prajita si tocata grosier
- pt. glazura: 200 g ciocolata , 100 ml smanatana lichida, 2 linguri ulei
Preparare:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se bate pana se intareste bezeaua , se adauga faina cernuta cu praful de copt , apoi nuca macinata. Se toarna aluatul in tava acoperita cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade, cca. 15 minute. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi cu smantana lichida. Se toarna peste blatul racit asezat pe o tava.
Zaharul tos se pune la caramelizat intr-o craticioara cu fundul gros. Cand devine lichid si are culoarea chihlimbarului se adauga untul si se lasa la topit. Se adauga treptat galbenusurile frecate in prealabil cu zaharul pudra si se lasa pe foc pana se leaga. Se adauga nucile tocate. Se amesteca si se lasa crema la racit.
Crema racita se toarna deasupra stratului de ciocolata alba.
Pentru glazura se pune la topit pe baie de aburi ciocolata cu smantana lichida si putin ulei. Glazura obtinuta se toarna peste stratul de caramel.
Prajitura se da la rece.
Se taie cu un cutit bine ascutit, trecut prin jet de apa calda.
Ingrediente necesare:
- pt. blat: 6 albusuri de ou, 6 linguri zahar, 100 g nuca macinata, 2 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare
- pt. stratul alb: 200 g ciocolata alba, 80 ml smantana lichida
- pt. crema caramel: 250 g zahar tos, 200 g unt, 6 galbenusuri de ou, 2 linguri zahar pudra, 150 g nuca prajita si tocata grosier
- pt. glazura: 200 g ciocolata , 100 ml smanatana lichida, 2 linguri ulei
Preparare:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se bate pana se intareste bezeaua , se adauga faina cernuta cu praful de copt , apoi nuca macinata. Se toarna aluatul in tava acoperita cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade, cca. 15 minute. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi cu smantana lichida. Se toarna peste blatul racit asezat pe o tava.
Zaharul tos se pune la caramelizat intr-o craticioara cu fundul gros. Cand devine lichid si are culoarea chihlimbarului se adauga untul si se lasa la topit. Se adauga treptat galbenusurile frecate in prealabil cu zaharul pudra si se lasa pe foc pana se leaga. Se adauga nucile tocate. Se amesteca si se lasa crema la racit.
Crema racita se toarna deasupra stratului de ciocolata alba.
Pentru glazura se pune la topit pe baie de aburi ciocolata cu smantana lichida si putin ulei. Glazura obtinuta se toarna peste stratul de caramel.
Prajitura se da la rece.
Se taie cu un cutit bine ascutit, trecut prin jet de apa calda.
O bunătate!! Pup fetele!! :* :*
RăspundețiȘtergere