duminică, 22 decembrie 2013

Tort cu visine si branza dulce

Un tort usor , foarte apreciat de cei care l-au gustat. Reteta am gasit-o intr-un pliant Dr. Oetker si de mult timp imi doream sa o incerc.Am mai "umblat" eu putin la ingrediente si cantitati , dar in mare am urmat reteta.


Avem nevoie de :
- pt. blat: 125 g unt ,100 g zahar pudra, 1 lingura extract de vanilie , 3 oua , 125 g faina , 1/2 plic praf de copt , 3 linguri crema Nutella , 1 pahar visine din compot , fara samburi
- pt. crema: 400 g branza dulce , 100 g lapte condensat indulcit , 1 lingura etract de vanilie , 200 ml frisca lichida , 5 g gelatina , 50 ml apa rece
- pt. decor : 1 plic tort gellee rosu , 2 linguri zahar , 250 ml suc visine/zeama de la compot , 200 ml frisca lichida , cirese confiate

Preparam asa :
Untul se freaca spuma cu zahar si extract de vanilie , se adauga treptat galbenusurile , mixand bine dupa fiecare.Se adauga faina cernuta cu praful de copt treptat. Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie. Se omogenizeaza.
In forma de tort tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din compozitie. In restul de compozitie se pune crema Nutella si se amesteca bine. Se toarna deasupra primei parti de aluat si cu un betisor se marmoreaza. Visinele se dau prin faina , se scutura bine de excesul de faina si se aseaza deasupra aluatului.
Se coace in cuptorul preincalzit la 170 de grade , cca. 40 de minute.
Se scoate pe gratar si se lasa la racit.
Branza dulce se mixeaza cu laptele condensat  si extractul de vanilie. Frisca se bate tare. Gelatina se hidrateaza cu apa rece , apoi se topeste pe baie de aburi si se lasa la racorit.Frisca se adauga la compozitia de branza , apoi se toarna gelatina si se omogenizeaza.
In forma de tort cu peretii detasabili se aseaza blatul , deasupra lui se toarna crema de branza si se da la frigider pentru 3 ore.
Tort gelee se amesteca cu zahar si sucul de visine si se pune pe foc. Se lasa la fiert cca. 1 minut , apoi se ia de pe foc, se toarna deasupra cremei de branza si se da la rece 15 minute.
Frisca se bate tare. Se scoate tortul din forma si se decoreaza marginile cu frisca. Se fac deasupra "floricele" din frisca si se decoreaza cu cirese confiate.

Later edit
Refacut, cu mici modificari:
- am dublat cantitatile la jeleul rosu, dar am folosit cam 3/4 din catitatea de jeleu rezultata
- am "nins" deasupra cu ciocolata alba rasa

Sectiune


8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...