sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Baigli cu nuca

Dupa baigli cu mac  am zis ca as putea incerca si baigli cu nuca. Am folosit alta reteta de aluat de baigli , nu pot spune ca nu e buna , dar totusi o prefer pe cea de la baigli cu mac , e mult mai pufos aluatul.


Avem nevoie de :
- pt. aluat: 450 g faina , 100 g  unt la temperatura camerei , 2 galbenusuri de ou, 12 g drojdie proaspata, 125 ml lapte , 100 g zahar, un praf de sare
- pt. umplutura: 300 g nuca macinata, 125 ml lapte , 120 g zahar , 1 fiola esenta de rom , 2 albusuri de ou
- 1 ou , 2 linguri lapte

Preparam asa:
Nuca se amesteca cu lapte si zahar si se pune pe foc pana se ingroasa. Se adauga esenta de rom si se amesteca pentru omogenizare. Se lasa la racit , apoi se adauga albusurile de ou batute tari.
Faina se cerne , se adauga untul si se amesteca bine pana cand compozitia devine nisipoasa. Se adauga galbenusurile usor batute. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si se desface cu laptele caldut. Se adauga la compozitia pentru aluat , se adauga restul de zahar si sarea si se framanta un aluat omogen.
Aluatul se imparte in doua bucati. Se intinde fiecare bucata pe suprafata infainata , cat mai subtire., in forma dreptunghiulara. Se acopera cu umplutura si se ruleaza.
Se ung rulourile cu galbenus de ou batut cu lapte.
Se coc 40 de minute ,in cuptorul preincalzit , la 180 grade .

12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...