miercuri, 6 februarie 2013

Rulada de porc

Rulade fac destul de des , de pui , de porc , cu umpluturi diverse , pentru ca sunt si bune si dau bine pe farfurie. Mai incercasem cu ceva timp in urma rulada din carne de porc umpluta cu carne tocata , dar acum am revenit asupra ideii si am combinat carnea tocata cu niste morcov si ceapa calite. Si daca intial doream sa pun si niste morcov fiert la mijloc , am renuntat la idee in clipa in care mi-am dat seama ca am uitat sa fierb morcov si nu mai puteam lasa deoparte "treaba" pana se fierbeau morcovii. De buna , a fost buna si fara .


Avem nevoie de :
- 1 muschiulet de porc de cca. 500 g , 300 g carne tocata de porc , 1 morcov mare ras , 1 ceapa , 1 lingurita condimente pentru chiftele , sare , 3 catei de usturoi . 150 ml vin alb sec , ulei

Preparam asa :
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se desface pe mijloc .


Se pune intre 2 folii alimentare si se bate cu ciocanul de snitele , pana ajunge la o grosime de cca. 1 cm .
Usturoiul se piseaza , se adauga sare si apa fierbite peste el pentru a obtine un "mujdei". Cu mujdeiul se unge carnea , se sareaza si pipereaza.
Carnea tocata se pune la sotat in ulei , se adauga condimentele pentru chiftele , sare si piper daca mai este necesar. Se scoate pe o farfurie.
In 2 linguri de ulei se soteaza ceapa tocata marunt pana devine aurie , se adauga morcovul ras si se continua sotarea. Se scurg de excesul de ulei si se adauga la carnea tocata.
Amestecul obtinut se aseaza deasupra bucatii de carne , pe mijloc. Se aduc marginile carnii deasupra , astfel incat sa fie petrecute una peste cealalta cca. 1 cm , se prinde rulada cu sfoara si se sigileaza capetii cu scobitori.
Se aseaza rulada in tava , se toarna deasupra vin si se stropeste cu ulei. Se acopera cu folie de aluminiu si sa da la cuptor , la 200 grade , pentru cca. 45-50 de minute.
Se indeparteaza folia, se stropeste carnea cu sucul lasat in tava si se mai lasa descoperita in cuptor pentru 10 minute .
Se scoate din cuptor , se lasa sa se odihneasca 10 minute , apoi se feliaza.


Am servit alaturi de orez cu legume .

14 comentarii:

  1. Me encanta esta receta luce muy bonita y exquisita,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate, si mie imi plac rulada, sunt asa bune si aspectuoase ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Facem schimb? Mie mi-a facut cu ochiul rulada ta de pui :)

      Ștergere
  3. Imi plac mult ruladele, iar a ta chiar arata bine si pare foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu stiu de ce readerul meu nu mi te-a mai actualizat in ultima vreme...dar ma bucur ca te-am gasit si altfel:) ce-a mai crescut blogul tau de cand nu te-am mai vizitat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adnia ,ma bucur sa te revad. Am crescut , incet , incet si o sa mai cresc :) Te mai astept cu drag!

      Ștergere
  5. Ruladele sunt de efect si gustoase pe deasupra! A ta arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Grozav de buna!!!Si eu fac destul de des ca alternativa la salamuri. Este mult mai sanatoasa! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce fain arata, Izuk, bine ca ai adus-o in prim plan sa mai pun si eu de una, doar stii cat imi plac ruladele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept cu nerabdare sa vad ce iasa din mainile tale , te pup.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...