Asta va fi ultima postare pe luna august , pentru o perioada probabil ca voi lipsi. Vineri plecam spre Romania , unde vom sta cca. 3 saptamani . Si daca tot mergem acasa , cred ca trebuie sa las pe blog ceva "de acasa" , ceva ce aminteste de copilarie , de vremuri fara griji . Ciocolata de casa , batonul delicios .
Avem nevoie de :
- 250 g lapte praf , 200 g zahar , 75 ml apa , 75 g unt , 1 lingurita esenta de vanilie , 2 linguri cacao
Preparam asa:
Apa si zaharul se pun pe foc mic , pana cand se topeste zaharul .Siropul e zahar se lasa la fiert pana cand , daca iei o "bobita" din sirop intre doua degete si desfaci degetele , aceasta se intinde si se formeaza un fir intre degete ( aceasta operatiune se face cu cratita luata de pe foc).Se ia cratita de de foc , se adauga esenta si untul taiat cubulete . Se amesteca bine pana se topeste complet untul . Laptele praf se amesteca cu cacao si se adauga in amestecul de unt si sirop de zahar. Se amesteca bine , cu un tel , sa nu ramana cocoloase (oops , la mine au mai ramas cateva ) .
O tava ( forma de chec in cazul meu ) se tapeteaza cu folie alimentara , apoi se toarna in ea ciocolata , se niveleaza si se da la frigider cateva ore , pana se intareste.
Se scoate din frigider , se rastoarna din tava si se feliaza cu un cutit umed
Avem nevoie de :
- 250 g lapte praf , 200 g zahar , 75 ml apa , 75 g unt , 1 lingurita esenta de vanilie , 2 linguri cacao
Preparam asa:
Apa si zaharul se pun pe foc mic , pana cand se topeste zaharul .Siropul e zahar se lasa la fiert pana cand , daca iei o "bobita" din sirop intre doua degete si desfaci degetele , aceasta se intinde si se formeaza un fir intre degete ( aceasta operatiune se face cu cratita luata de pe foc).Se ia cratita de de foc , se adauga esenta si untul taiat cubulete . Se amesteca bine pana se topeste complet untul . Laptele praf se amesteca cu cacao si se adauga in amestecul de unt si sirop de zahar. Se amesteca bine , cu un tel , sa nu ramana cocoloase (oops , la mine au mai ramas cateva ) .
O tava ( forma de chec in cazul meu ) se tapeteaza cu folie alimentara , apoi se toarna in ea ciocolata , se niveleaza si se da la frigider cateva ore , pana se intareste.
Se scoate din frigider , se rastoarna din tava si se feliaza cu un cutit umed