Nu am mai gatit pana acum rubarba si mi-am dorit foarte mult sa o incerc. M-a impresionat in mod placut si o voi folosi si cu alte ocazii. Pentru ca luasem doar vreo 4 tije , de proba , am folosit-o in combinatie cu niste zmeura la un desert cu "firimituri".
Avem nevoie de :
- 4 tije rubarba , 100 g zmeura , 4 linguri zahar , zeama de la ½ lamai
- pt. aluat sfaramicios : 150 g faina , 100 g unt , 80 g zahar , 1 lingura extract de vanilie
- 1 lingura pesmet , unt pentru uns forma
Preparam asa :
Rubarba se taie cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc impreuna cu zmeura , zaharul si zeama de lamaie , pana se inmoaie putin rubarba si se topeste zaharul.
Se lasa putin la racit si se serveste.
Avem nevoie de :
- 4 tije rubarba , 100 g zmeura , 4 linguri zahar , zeama de la ½ lamai
- pt. aluat sfaramicios : 150 g faina , 100 g unt , 80 g zahar , 1 lingura extract de vanilie
- 1 lingura pesmet , unt pentru uns forma
Preparam asa :
Rubarba se taie cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc impreuna cu zmeura , zaharul si zeama de lamaie , pana se inmoaie putin rubarba si se topeste zaharul.
Faina se amesteca cu zahar , se adauga extractul de vanilie
si untul rece cubulete si se framanta un aluat suficient de tare sa poata fi dat pe razatoarea cu ochiuri mari.
O forma termorezistenta se unge cu unt , se aseaza amestecul
cu rubarba , se presara pesmetul si se acopera cu aluat ras.
Se coace la 190 grade pentru cca. 40 de minute.Se lasa putin la racit si se serveste.