Ceva "la rece" pentru ca aveam o lene teribila sa aprind cuptorul si-mi doream ceva ce nu am mai mancat de mult...o tarta cu branza. Dar nu o tarta cu branza obisnuita , ci una putin altfel , cu crema de alune care sa inlocuiasca o parte din branza si cu ceva crocant in blat. Si cum am un saculet de alune de padure care zac triste de cateva luni , pentru ca nu si-au gasit rostul , am zis sa le fac macar pe cateva dintre ele fericite. Asa ca le-am dezbracat , le-am bronzat usor in cuptor si le-am folosit cu rost.
Avem nevoie de:
- pt. blat: 250 g biscuiti simpli, 130 g unt, 2 linguri zahar pudra, cca. 50 g alune de padure prajite si tocate
- pt. crema: 250 g ricotta , 150 g crema de alune ( Nutella), 300 ml smantana pentru frisca , 2 linguri de zahar pudra, 10 g gelatina , 50 ml apa
- pt. decor: cca. 30 g fulgi de alune de padure
- forma 26 cm diametrul
Preparam asa:
Biscuitii se macina.Se adauga zaharul pudra si alunele de padure Untul se topeste si se toarna peste biscuiti. Se omogenizeaza si se preseaza in forma unsa cu ulei. Se da la rece.
Branza se mixeaza cu Nutella si zaharul pudra. Smantana pentru frisca se bate tare si se adauga la amestecul cu branza. Gelatina se hidrateaza cu apa rece si se topeste pe baie de aburi.Se lasa la racorit putin si se toarna peste crema si se omogenizeaza.
Crema se toarna peste blat , se presara deasupra fulgii de alune si se da forma la rece cateva ore.
Cand s-a intarit crema se scoate tarta din forma.
Avem nevoie de:
- pt. blat: 250 g biscuiti simpli, 130 g unt, 2 linguri zahar pudra, cca. 50 g alune de padure prajite si tocate
- pt. crema: 250 g ricotta , 150 g crema de alune ( Nutella), 300 ml smantana pentru frisca , 2 linguri de zahar pudra, 10 g gelatina , 50 ml apa
- pt. decor: cca. 30 g fulgi de alune de padure
- forma 26 cm diametrul
Preparam asa:
Biscuitii se macina.Se adauga zaharul pudra si alunele de padure Untul se topeste si se toarna peste biscuiti. Se omogenizeaza si se preseaza in forma unsa cu ulei. Se da la rece.
Branza se mixeaza cu Nutella si zaharul pudra. Smantana pentru frisca se bate tare si se adauga la amestecul cu branza. Gelatina se hidrateaza cu apa rece si se topeste pe baie de aburi.Se lasa la racorit putin si se toarna peste crema si se omogenizeaza.
Crema se toarna peste blat , se presara deasupra fulgii de alune si se da forma la rece cateva ore.
Cand s-a intarit crema se scoate tarta din forma.