O mancare mexicana pe care mi-am dorit de mult sa o incerc. Nu am avut ocazia sa o testez la ea acasa ...inca , dar nu se stie ce imi rezerva viata. Am incercat sa fac taco , asa cum am crezut eu ca ne-ar placea . Trebuie sa recunosc ca a fost o mare provocare sa gasesc "scoicile" , dar pana la urma le-am gasit , asta pentru ca nu ma dau batuta usor.
Avem nevoie de :
- pt.umplutura cu carne: 400 g carne de vita tocata , 1 ceapa , 1 morcov , 1/2 ardei gras , 1 lingura sos de rosii , 1 lingurita condimente pentru taco , sare , 1/4 lingurita fulgi de chilli , 3 linguri ulei de masline , 2 linguri boabe de fasole rosie din conserva
- pt. sos : sos de rosii , busuioc tocat marunt , fulgi de chilli , sare
- rosii , salata iceberg , ceapa alba , ardei gras , cascaval
- 8 scoici de taco
Preparam asa :
In uleiul incins se pune la sotat ceapa tocata marunt , se adauga ardeiul cubulete , morcovul ras si se continua calirea pana se inmoaie legumele. Se adauga carnea tocata , condimentele pentru taco ( am avut condimente speciale pentru taco cumparate) , fulgii de chilli si se continua gatirea pana cand carnea isi schimba culoarea si devine albicioasa. Se adauga sare si sosul de rosii , se amesteca bine , iar la final boabele de fasole .
Scoicile se umplu pe jumatate cu amestecul de carne , se aseaza intr-o forma termorezistenta si se dau la cuptor , cca. 10 minute , la foc mediu.
Se face sosul prin amestecarea sosului de rosii cu busuioc , fulgi de chilli si sare dupa gust .
Taco se scot din cuptor , se pune deasupra fiecaruia cate o lingura de sos , se pun cubuete de rosii , fasii de salata , rondele de ceapa si felii de ardei gras. Se presara deasupra cascaval ras .
Se servesc cu guacamole.
Avem nevoie de :
- pt.umplutura cu carne: 400 g carne de vita tocata , 1 ceapa , 1 morcov , 1/2 ardei gras , 1 lingura sos de rosii , 1 lingurita condimente pentru taco , sare , 1/4 lingurita fulgi de chilli , 3 linguri ulei de masline , 2 linguri boabe de fasole rosie din conserva
- pt. sos : sos de rosii , busuioc tocat marunt , fulgi de chilli , sare
- rosii , salata iceberg , ceapa alba , ardei gras , cascaval
- 8 scoici de taco
Preparam asa :
In uleiul incins se pune la sotat ceapa tocata marunt , se adauga ardeiul cubulete , morcovul ras si se continua calirea pana se inmoaie legumele. Se adauga carnea tocata , condimentele pentru taco ( am avut condimente speciale pentru taco cumparate) , fulgii de chilli si se continua gatirea pana cand carnea isi schimba culoarea si devine albicioasa. Se adauga sare si sosul de rosii , se amesteca bine , iar la final boabele de fasole .
Scoicile se umplu pe jumatate cu amestecul de carne , se aseaza intr-o forma termorezistenta si se dau la cuptor , cca. 10 minute , la foc mediu.
Se face sosul prin amestecarea sosului de rosii cu busuioc , fulgi de chilli si sare dupa gust .
Taco se scot din cuptor , se pune deasupra fiecaruia cate o lingura de sos , se pun cubuete de rosii , fasii de salata , rondele de ceapa si felii de ardei gras. Se presara deasupra cascaval ras .
Se servesc cu guacamole.