Am mancat-o prima data la sorella mea , tare mi-a placut , sunt mare amatoare de prajituri cu branza. E o prajitura pufoasa, rapida , foarte buna. Eu am mai modificat putin cantitatile , am pus mai putin zahar decat in reteta originala si pentru ca aveam oua XXL , am pus doar doua bucati in loc de trei.
Avem nevoie de:
- 2 oua mari ( 3 mici ) , 13 linguri zahar , 15 linguri ulei , 15 linguri lapte caldut , 15 linguri faina , 10 g praf de copt , 1 lingura extract de vanilie
- pt. umplutura : 500 g branza dulce , 1 ou mare , 3-4 linguri zahar , 1 lingura extract de vanilie
- zahar pudra pentru presarat deasupra
- tava : 24x32 cm
Preparam asa :
Ouale se bat cu zaharul , se adauga extractul de vanilie , treptat uleiul , apoi laptele . Faina se cerne cu praful de copt si se adauga lingura cu lingura la compozitie . Se omogenizeaza .
Branza dulce se amesteca cu zahar , extract de vanilie si oul batut .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din compozitia pentru aluat , se intinde deasupra umplutura cu branza , se toarna deasupra restul de aluat .
Se coace in cuptorul preincalzit , la foc mediu ( 170-180 grade ) cca. 30 de minute , pana devine aurie deasupra .
Se lasa la racit si se portioneaza . Se presara deasupra zahar pudra .
Eu nu am mai avut rabdare pana s-a racit complet , asa ca am taiat-o calduta :)
Avem nevoie de:
- 2 oua mari ( 3 mici ) , 13 linguri zahar , 15 linguri ulei , 15 linguri lapte caldut , 15 linguri faina , 10 g praf de copt , 1 lingura extract de vanilie
- pt. umplutura : 500 g branza dulce , 1 ou mare , 3-4 linguri zahar , 1 lingura extract de vanilie
- zahar pudra pentru presarat deasupra
- tava : 24x32 cm
Preparam asa :
Ouale se bat cu zaharul , se adauga extractul de vanilie , treptat uleiul , apoi laptele . Faina se cerne cu praful de copt si se adauga lingura cu lingura la compozitie . Se omogenizeaza .
Branza dulce se amesteca cu zahar , extract de vanilie si oul batut .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din compozitia pentru aluat , se intinde deasupra umplutura cu branza , se toarna deasupra restul de aluat .
Se coace in cuptorul preincalzit , la foc mediu ( 170-180 grade ) cca. 30 de minute , pana devine aurie deasupra .
Se lasa la racit si se portioneaza . Se presara deasupra zahar pudra .
Eu nu am mai avut rabdare pana s-a racit complet , asa ca am taiat-o calduta :)