Se vroia a fi prajitura parlament vazuta pe blogul Bucate Apetisante , dar mi-a iesit mai mult "senat" :) , pentru ca am schimbat cate ceva la ea si voit si fortata de imprejurari ( o crema curgatoare ). Oricum , rezultatul a fost foarte bun, nu am nici un regret.
Avem nevoie de :
- pt. blat : 7 albusuri , 7 linguri zahar , 7 linguri nuca macinata , 3 linguri faina , 1 lingurita praf de copt , 1 lingura extract de vanilie , 1 varf de cutit de sare , 250 g miez de nuca prajita si taiata bucati mari
- 200 g Finetti , 15 biscuiti simpli , lapte cu nesquik
- pt. crema : 7 galbenusuri , 3 linguri de lapte , 100 g + 2 linguri zahar pudra , 1 pastaie de vanilie , 400 ml smantana pentru frisca 35% grasime , 8 g gelatina
- 2 linguri nesquik , jumatati de miez de nuca
Preparam asa :
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza miezul de nuca prajit si taiat bucati mari , avand grija sa acopere intreaga suprafata a tavii.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul si se bate pana se topeste. Se adauga extractul de vanilie , nuca macinata , apoi faina cernuta cu praful de copt si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se toarna in tava peste nuca si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade , pentru 30 de minute. Se scoate , se rastoarna pe un platou cu nuca in sus si se lasa la racit.
Se unge toata suprafata cu Finetti .
Biscuitii se trec prin lepte cu nesquik si se aseaza deasupra cremei Finetti .
Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de lapte si 100 g zahar pudra , se adauga semintele de vanilie si pe pune amestecul pe baie de aburi. Se bate continuu cu un tel pana se ingroasa crema. Se lasa la racit . Smantana pentru frisca se bate tare cu 2 linguri de zahar pudra. Gelatina se hidrateaza si se topeste pe baie de aburi . Crema de oua se adauga treptat in frisca batuta , se adauga gelatina topita si se omogenizeaza. Se da la rece pentru 15 minute.
Crema se pune peste biscuiti , se presara deasupra nesquik , se aseaza jumatati de miez de nuca si se da la rece pentru 3-4 ore.
Se taie bucati cu un cutit fierbinte
Avem nevoie de :
- pt. blat : 7 albusuri , 7 linguri zahar , 7 linguri nuca macinata , 3 linguri faina , 1 lingurita praf de copt , 1 lingura extract de vanilie , 1 varf de cutit de sare , 250 g miez de nuca prajita si taiata bucati mari
- 200 g Finetti , 15 biscuiti simpli , lapte cu nesquik
- pt. crema : 7 galbenusuri , 3 linguri de lapte , 100 g + 2 linguri zahar pudra , 1 pastaie de vanilie , 400 ml smantana pentru frisca 35% grasime , 8 g gelatina
- 2 linguri nesquik , jumatati de miez de nuca
Preparam asa :
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza miezul de nuca prajit si taiat bucati mari , avand grija sa acopere intreaga suprafata a tavii.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul si se bate pana se topeste. Se adauga extractul de vanilie , nuca macinata , apoi faina cernuta cu praful de copt si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se toarna in tava peste nuca si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade , pentru 30 de minute. Se scoate , se rastoarna pe un platou cu nuca in sus si se lasa la racit.
Se unge toata suprafata cu Finetti .
Biscuitii se trec prin lepte cu nesquik si se aseaza deasupra cremei Finetti .
Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de lapte si 100 g zahar pudra , se adauga semintele de vanilie si pe pune amestecul pe baie de aburi. Se bate continuu cu un tel pana se ingroasa crema. Se lasa la racit . Smantana pentru frisca se bate tare cu 2 linguri de zahar pudra. Gelatina se hidrateaza si se topeste pe baie de aburi . Crema de oua se adauga treptat in frisca batuta , se adauga gelatina topita si se omogenizeaza. Se da la rece pentru 15 minute.
Crema se pune peste biscuiti , se presara deasupra nesquik , se aseaza jumatati de miez de nuca si se da la rece pentru 3-4 ore.
Se taie bucati cu un cutit fierbinte