Ceva dulce , ceva bun , aromat si racoritor ...ce sa fie? Inghetata de capsuni! Si merg cu ea si la Provocarea Dulce Romanie daca tot sunt vedete capsunile luna aceasta.
Avem nevoie de :
- 250g capsuni , 90 g zahar , 1 galbenus de ou , 1 lingura zeama de lamaie , 50 g lapte condensat indulcit , 200 ml lapte 3,5% grasime , 100 ml frisca lichida
Preparam asa :
Capsunile se spala , se curata de codite si se paseaza cu blenderul , impreuna cu zeama de lamaie si laptele. Galbenusul se bate cu lapte condensat si zahar. Frisca se bate tare. Se unesc toate ingredientele , se mixeaza pentru omogenizare si se pune compozitia rezultata in masina de inghetata pentru 45 de minute.
Inghetata se pune la congelator pana se intareste .
Am servit-o cu sos de capsuni. Cine poate refuza ?
Avem nevoie de :
- 250g capsuni , 90 g zahar , 1 galbenus de ou , 1 lingura zeama de lamaie , 50 g lapte condensat indulcit , 200 ml lapte 3,5% grasime , 100 ml frisca lichida
Preparam asa :
Capsunile se spala , se curata de codite si se paseaza cu blenderul , impreuna cu zeama de lamaie si laptele. Galbenusul se bate cu lapte condensat si zahar. Frisca se bate tare. Se unesc toate ingredientele , se mixeaza pentru omogenizare si se pune compozitia rezultata in masina de inghetata pentru 45 de minute.
Inghetata se pune la congelator pana se intareste .
Am servit-o cu sos de capsuni. Cine poate refuza ?