Desi timpul nu-mi prea mai permite sa fac mare lucru , totusi m-am mobilizat si am pregatit un tort pentru ziua mea de nastere. Blatul este un "test " , am facut acelasi blat facut la tortul cu margarete , dar am inlocuit o parte din faina cu pudra de roscove . L-am umplut cu mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte si l-am acoperit cu fondant de marshmallows.
Avem nevoie de:
- 4 oua (220 g ) , 200 g faina , 20 g pudra de roscove , 220 g zahar , 42 g apa , 1 lingurita rasa praf de copt , 1 lingurita extract de vanilie , un praf de sare
-pt. mousse de ciocolata alba: 250 g ciocolata alba , 125 ml frisca lichida , 2 g gelatina . 100 g frisca batuta, un pumn de stafide
-pt. mousse de ciocolata cu lapte : 160 g ciocolata cu lapte , 125 ml frisca lichida , 100 g frisca batuta , 2 g gelatina , un pumn de miez de nuca tocat marunt
- 100 g unt , 2 linguri zahar pudra , fondant de marshmallows
Preparam asa :
Pentru blat se cantaresc ouale ( faina si zaharul trebuie sa fie in aceaasi cantitate , dar eu am inlocuit 20 g de faina cu 20 g pudra de roscove). Ouale se bat spuma cu zaharul , se adauga extractul de vanilie , faina cernuta cu praful de copt , pudra de roscove si sarea , apoi apa si se omogenizeaza .
Se coace in forma unsa cu unt si tapetata cu faina , in cuptorul preincalzit la 170 grade , timp de 40 de minute . Se lasa la racit si se taie in 3.
Intr-o forma de tort cu marginile detasabile se aseaza folie transparenta , se aseaza prima parte de blat.
Pentru mousse-ul de ciocolata alba , punem frisca lichida la incalzit , dar sa nu dea in clocot. Adaugam ciocolata alba maruntita , iar cand s-a topit ciocolata adaugam gelatina hidratata in prealabil in putina apa si topita pe baie de aburi . Se amesteca bine , se lasa putin sa se racoreasca si se amesteca cu frisca batuta. Se adauga stafidele rehidratate. Crema obtinuta se toarna peste blat si se da la frigider 1/4 ora , timp in care se prepara mousse-ul de ciocolata cu lapte , in acelasi mod in care l-am preparat si pe cel cu ciocolata alba , in care se adauga nucile .
Mousse-ul de ciocolata alba se acopera cu a doua parte de blat si se toarna deasupra mousse-ul de ciocolata cu lapte . Se acopera cu a treia parte de blat , se inveleste in folie transparenta si se da la frigider pentru cca.4 ore.
Tortul se rastoarna pe platou .
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si se acopera tortul cu crema obtinuta. Se da la rece cca. 15 minute , apoi se acopera cu fondant.
Se decoreaza dupa bunul plac , in cazul meu cu niste flori , care se vroiau a fi niste gerbera :))
Avem nevoie de:
- 4 oua (220 g ) , 200 g faina , 20 g pudra de roscove , 220 g zahar , 42 g apa , 1 lingurita rasa praf de copt , 1 lingurita extract de vanilie , un praf de sare
-pt. mousse de ciocolata alba: 250 g ciocolata alba , 125 ml frisca lichida , 2 g gelatina . 100 g frisca batuta, un pumn de stafide
-pt. mousse de ciocolata cu lapte : 160 g ciocolata cu lapte , 125 ml frisca lichida , 100 g frisca batuta , 2 g gelatina , un pumn de miez de nuca tocat marunt
- 100 g unt , 2 linguri zahar pudra , fondant de marshmallows
Preparam asa :
Pentru blat se cantaresc ouale ( faina si zaharul trebuie sa fie in aceaasi cantitate , dar eu am inlocuit 20 g de faina cu 20 g pudra de roscove). Ouale se bat spuma cu zaharul , se adauga extractul de vanilie , faina cernuta cu praful de copt , pudra de roscove si sarea , apoi apa si se omogenizeaza .
Se coace in forma unsa cu unt si tapetata cu faina , in cuptorul preincalzit la 170 grade , timp de 40 de minute . Se lasa la racit si se taie in 3.
Intr-o forma de tort cu marginile detasabile se aseaza folie transparenta , se aseaza prima parte de blat.
Pentru mousse-ul de ciocolata alba , punem frisca lichida la incalzit , dar sa nu dea in clocot. Adaugam ciocolata alba maruntita , iar cand s-a topit ciocolata adaugam gelatina hidratata in prealabil in putina apa si topita pe baie de aburi . Se amesteca bine , se lasa putin sa se racoreasca si se amesteca cu frisca batuta. Se adauga stafidele rehidratate. Crema obtinuta se toarna peste blat si se da la frigider 1/4 ora , timp in care se prepara mousse-ul de ciocolata cu lapte , in acelasi mod in care l-am preparat si pe cel cu ciocolata alba , in care se adauga nucile .
Mousse-ul de ciocolata alba se acopera cu a doua parte de blat si se toarna deasupra mousse-ul de ciocolata cu lapte . Se acopera cu a treia parte de blat , se inveleste in folie transparenta si se da la frigider pentru cca.4 ore.
Tortul se rastoarna pe platou .
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si se acopera tortul cu crema obtinuta. Se da la rece cca. 15 minute , apoi se acopera cu fondant.
Se decoreaza dupa bunul plac , in cazul meu cu niste flori , care se vroiau a fi niste gerbera :))