Plecand de la Thanksgiving-ul canadian de acum cateva zile si de la curcanul cu sos de merisoare traditional , am ajuns si eu la o friptura cu sos de merisoare , dar cu pui , ca "ioc " curcan .
Avem nevoie de :
- pulpe si piept de pui , sare , piper , boia de ardei dulce , chilli , usturoi granulat , ulei , 1 cana supa de pui , 1 ceapa , 2 catei de usturoi .
- pt . sos : 100 g merisoare , 100 ml vin rosu sec , 2-3 linguri jeleu de merisoare , un cub de unt
Preparam asa :
Carnea se spala si se sterge . Uleiul se amesteca cu condimentele si cu amestecul obtinut se unge carnea. Se pune la frigider cateva ore sau peste noapte . Dupa ce s-a marinat , se pune in tava , se adauga ceapa taiata pestisori si usturoiul taiat feliute , se toarna supa deasupra si se acopera tava . Se da la cuptor cca. 20 minute . Se scoate capacul / folia cu care a fost acoperita tava si se mai lasa descoperita carnea pana se face , stropind din cand in cand cu sosul din tava .
Intr-o tigaie se pune la topit untul , se adauga vinul si se lasa putin sa fiarba . Se adauga merisoarele si jeleul de merisoare si se lasa sa fiarba cateva minute . Atentie , merisoarele "pocnesc" si stropesc .
Carnea se serveste cu sos alaturi si o garnitura de cartofi piure .
E la fel de bun si daca e pui nu curca. Pup1
RăspundețiȘtergereCu siguranta . Pup si eu :)
RăspundețiȘtergereNumai bunatati gatesti.Pupici!
RăspundețiȘtergereDemential!!! am facut si cu coarne si merisoare si sunt innebunita dupa ambele combinatii.. zi si tu nu-s bune rau?? si nu zic ca mai arata si bine pe deasupra!! like!!
RăspundețiȘtergereSi la pui pui merisoare? Tare as fi curioasa sa vad ce gust are.
RăspundețiȘtergereN-am mancat niciodata in aceasta combinatie, dar de la tine as servi cu drag o portie!
RăspundețiȘtergereDiaMar , incerc sa tin pasul cu voi .
RăspundețiȘtergereAnto , sunt bune rau , asa-i .
Lady , da , am vazut si la americani si canadieni , nu am avut ocazia pana acum pentru ca nu aveam merisoare . acum gasesc din plin si incerc .
Liana , be my guest .