Reteta asta m-a atras din prima clipa in care am vazut-o intr-o carte de bucate , dar implica foarte multa munca si am tot amanat sa o fac. Sa nu faceti ca mine , cine iubeste ciocolata va fi topit dupa ea , este foooarte ,dar foaaarte ciocolatoasa si totusi nu exagerat de grea din cauza umpluturii de branza.
Avem nevoie de :
- pt. umplutura : 200 g crema de branza Philadelphia , 200 g branza de vaci , 60 g zahar , 15 g faina , 1ou , 2 galbenusuri , ½ pastaie de vanilie
- pt. blat : 200 g nuci prajite tocate marunt , 200 g faina, 6 oua , 300 g unt , 400 g zahar , 200 g ciocolata 70% cacao , un praf de sare
- pt. glazura : 85 g unt , 100 ml apa , 250 g ciocolata 70 % cacao
- forma 22/28 cm
Preparam asa:
Tava se unge cu unt si se acopera cu hartie de copt . Cuptorul se preincalzeste la 170 grade.
Avem nevoie de :
- pt. umplutura : 200 g crema de branza Philadelphia , 200 g branza de vaci , 60 g zahar , 15 g faina , 1ou , 2 galbenusuri , ½ pastaie de vanilie
- pt. blat : 200 g nuci prajite tocate marunt , 200 g faina, 6 oua , 300 g unt , 400 g zahar , 200 g ciocolata 70% cacao , un praf de sare
- pt. glazura : 85 g unt , 100 ml apa , 250 g ciocolata 70 % cacao
- forma 22/28 cm
Preparam asa:
Tava se unge cu unt si se acopera cu hartie de copt . Cuptorul se preincalzeste la 170 grade.
Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu crema de
branxza , se adauga zaharul , oul si galbenusurile batute usor , semintele de
la pastaia de vanilie si se omogenizeaza.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi . Se topeste untul si
se adauga ciocolata topita , se amesteca pentru omogenizare si se lasa la racit
.
Nucile se amesteca cu faina . Ouale se pun intr-un bol cu un
praf de sare si 200 g zahar si se bat pana devin spumoase , apoi se adauga treptat restul de
zahar continuand baterea.
Se adauga 2-3 linguri din amestecul de oua in amestecul cu
ciocolata pentru a-l subtia , apoi se adauga la mixul de oua cu grija. Se
adauga faina cu nuci treptat , cate o lingura. Se omogenizeaza cu grija si se
toarna in forma de copt.
Umplutura de branza se pune intr-un pos si se pun gramajoare
de umplutura in aluat , la intervale regulate.
Se coace cca. 45 de minute si se lasa la racit in tava.
Pentru glazura se pune untul si apa intr-un bol si se pune
pe foc. Cand da in clocot se pune ciocolata taiata bucatele si se ia de pe foc.
Se acopera vasul si se lasa pentru a se topi ciocolata cca. 10 minute. Se
amesteca pentru omogenizare , de la centru spre margini. Se lasa sa se
intareasca usor , apoi se intinde peste prajitura racita si se fac forme cu un
pieptene de cofetarie.
Se lasa sa se intareasca glazura si se feliaza cu un cutit
trecut prin apa fierbinte.
Merge de minune langa o ceasca de ceai de fructe sau un pahar de lapte rece.
o bunatate !!!
RăspundețiȘtergereCoco , sa stii ca e tare buna , merita facuta chiar daca e ceva de lucru la ea.
ȘtergereCe bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona
ȘtergereMmm, arata tare apetisant negresa ta!!!Yummy!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta
ȘtergereMINUNATA!
RăspundețiȘtergereCristina , multumesc , facem schimb cu ceva bun de la tine?
ȘtergereCe frumos arata !!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina
ȘtergereChiar si eu neciocolatoasa spun yumii, arata demential.Pupici
RăspundețiȘtergereIoana , multumesc , te pup si te imbratisez cu drag de la distanta.
ȘtergereMda,pentru mine e dublu lovitura! Imi place cum arata nu doar desertul,dar si cana cu tot cu farfurie.Cred c-ai 'asteptat' intentionat sa faci un desert mai special pentru prezentarea lor,ca parca nu le-am mai vazut la tine.
RăspundețiȘtergereSi ca tot citisem de fructe in alt comentariu,adaug ca si legumele in unele 'strainatati' nu sunt ca cele de-acasa :(.....(Ellani)
Este , de fapt , un set cu 2 canute si farfurioara , pe care eu l-am adorat din prima clipa in care l-am vazut.
Ștergere