Nu am mai gatit pana acum rubarba si mi-am dorit foarte mult sa o incerc. M-a impresionat in mod placut si o voi folosi si cu alte ocazii. Pentru ca luasem doar vreo 4 tije , de proba , am folosit-o in combinatie cu niste zmeura la un desert cu "firimituri".
Avem nevoie de :
- 4 tije rubarba , 100 g zmeura , 4 linguri zahar , zeama de la ½ lamai
- pt. aluat sfaramicios : 150 g faina , 100 g unt , 80 g zahar , 1 lingura extract de vanilie
- 1 lingura pesmet , unt pentru uns forma
Preparam asa :
Rubarba se taie cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc impreuna cu zmeura , zaharul si zeama de lamaie , pana se inmoaie putin rubarba si se topeste zaharul.
Se lasa putin la racit si se serveste.
Avem nevoie de :
- 4 tije rubarba , 100 g zmeura , 4 linguri zahar , zeama de la ½ lamai
- pt. aluat sfaramicios : 150 g faina , 100 g unt , 80 g zahar , 1 lingura extract de vanilie
- 1 lingura pesmet , unt pentru uns forma
Preparam asa :
Rubarba se taie cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc impreuna cu zmeura , zaharul si zeama de lamaie , pana se inmoaie putin rubarba si se topeste zaharul.
Faina se amesteca cu zahar , se adauga extractul de vanilie
si untul rece cubulete si se framanta un aluat suficient de tare sa poata fi dat pe razatoarea cu ochiuri mari.
O forma termorezistenta se unge cu unt , se aseaza amestecul
cu rubarba , se presara pesmetul si se acopera cu aluat ras.
Se coace la 190 grade pentru cca. 40 de minute.Se lasa putin la racit si se serveste.
mmm...ce bunatateee...!!!
RăspundețiȘtergereBun si foarte simplu de facut
ȘtergereYummy, am si rabarbura si zmeura.Yuhuu!!!
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca-ti va placea
ȘtergereSi eu am descoperit-o anul trecut si imi place mult. Pup!
RăspundețiȘtergereEste interesanta si sigur o voi mai folosi
ȘtergereNu am folosit rubarba pana acum,dar cred ca merita sa incerc.Tare-mi place cum arata desertul tau!
RăspundețiȘtergereMerita sa incerci , mai ales ca nici nu e scumpa.Daca nu-ti place ,nu ai pierdut prea mult.
ȘtergereCe bunatate!!
RăspundețiȘtergereAsa a fost , multumesc.
ȘtergereDelicios! Spre rusinea mea nu am mancat decat facut de altii:)
RăspundețiȘtergereCe rusine Teo? Toate la timpul lor...
ȘtergereUn deliciu cu siguranta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina
ȘtergereMa bucur ca te-am descoperit.
RăspundețiȘtergereNu stiu cum mi-ai scapat ;)
Imi pare bine Dana , te mai astept in casa mea virtuala.
Ștergere