Nu am mai mancat dulceata de nuci verzi din copilarie , imi era dor sa o mai incerc si asa am ajuns sa o fac.
Avem nevoie de:
- 4 kg nuci verzi ( raman cca. 2 kg dupa curatare ) , 2 kg zahar , 1 l apa , zeama de lamaie , 1 pastaie de vanilie
Preparam asa :
Avem nevoie de:
- 4 kg nuci verzi ( raman cca. 2 kg dupa curatare ) , 2 kg zahar , 1 l apa , zeama de lamaie , 1 pastaie de vanilie
Preparam asa :
Nucile verzi se curata de coaja verde. Atentie , pateaza
foarte tare , folositi manusi! Pe masura ce se curate se pun in apa in care s-a
pus zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea nucilor.
Nucile curatate se cantaresc , se va folosi tot atat zahar
cate kg de nuci avem.
Nucile se lasa in apa cu zeama de lamaie 2-3 ore. Se arunca
apa , se oparesc cu apa clocotita de 3 ori , lasandu-le de fiecare data in apa
clocotita cca. 10 minute si clatindu-le cu apa rece.
Zaharul si apa se pun pe foc mic si se lasa la fiert pana se
ingroasa siropul , dupa care se adauga nucile. Pastaia de vanilie se despica ,
se curate semintele si se pune pastaia in cratita cu dulceata. Se fierbe
pana cand nucile se inmoaie usor , iar siropul picurat pe o farfurie
rece are consistenta bobitelor de roua . La final se adauga si semintele de
vanilie , se mai da un clocot si se opreste focul. Se scoate pastaia de vanilie si se arunca.
Dulceata se pune fierbinte in borcane sterilizate , se
inchid borcanele si se pun cu gura in jos pentru a
forma vid. Apoi se intorc cu gura in sus si se pun in prosoape pentru a
se raci treptat.
arata ata de bine ca miai facut pofta anul acesta nu am amai facut ,
RăspundețiȘtergereEu nu am facut niciodata , anul acesta m-am ambitionat si nu regeret.
Ștergereo bunatate !!!
RăspundețiȘtergereAsa e !
ȘtergereCe mult mi-as dori un borcanel! Imi place foarte mult dar nu am reusit sa mai fac. Arata super fain!
RăspundețiȘtergereMultumesc Valentina
ȘtergereBuna tare, dar nu am rabdare sa fac dulceata asta!
RăspundețiȘtergereCristina , multa munca , e adevarat , dar eu spun ca merita.
Ștergere