Dupa sucul de trandafiri trebuia sa mai incerc ceva din petale de trandafiri ... dulceata. Stiam ca este parfumata , fina si vroiam neaparat sa incerc si eu , cat de putin. M-am inspirat de la Violeta si ii multumesc din suflet pentru reteta. Imi pare rau doar ca am avut cam putine petale si mi-a iesit doar un borcanel mic de 200 g si inca ceva de gustat in ziua respectiva.
Avem nevoie de :
- 150 g petale de trandafiri roz parfumati , 350 g zahar , 500 ml apa , 1/2 plic sare de lamaie
Preparam asa :
Petalele de trandafiri se desprind , se curata de partea alba si se freaca cu sare de lamaie pana incep sa lase zeama.
Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa la fiert pana de topeste zaharul si se formeaza un sirop , se adauga petalele si se lasa la fiert. Se aduna spuma daca se formeaza ( la mine nu s-a format).
Se lasa la fiert pana se leaga siropul. Facem testul pe o farfurie rece , daca o picatura de sirop pusa pe farfurie nu se intinde , dulceata e gata.
Se pune fierbinte in borcane sterilizate , se pun capacele si se intorc cu capacul in jos pentru 15 minute. Se intorc si se lasa la racit treptat , invelite in prosoape.
Dulceata este exact asa cum mi-o imaginam , dulce , aromata , o minunatie.
Avem nevoie de :
- 150 g petale de trandafiri roz parfumati , 350 g zahar , 500 ml apa , 1/2 plic sare de lamaie
Preparam asa :
Petalele de trandafiri se desprind , se curata de partea alba si se freaca cu sare de lamaie pana incep sa lase zeama.
Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa la fiert pana de topeste zaharul si se formeaza un sirop , se adauga petalele si se lasa la fiert. Se aduna spuma daca se formeaza ( la mine nu s-a format).
Se lasa la fiert pana se leaga siropul. Facem testul pe o farfurie rece , daca o picatura de sirop pusa pe farfurie nu se intinde , dulceata e gata.
Se pune fierbinte in borcane sterilizate , se pun capacele si se intorc cu capacul in jos pentru 15 minute. Se intorc si se lasa la racit treptat , invelite in prosoape.
Dulceata este exact asa cum mi-o imaginam , dulce , aromata , o minunatie.
Eu nu am mai prins de multi ani petale de trandafiri. Aveam pe cineva care vedea in piata sa vinda, dar am pierdut sursa. E foarte parfumata, Pup!
RăspundețiȘtergereVa pup si eu
ȘtergereCred ac este axtrem de parfumata .Eu una nu am facut niciodata !! :(
RăspundețiȘtergereSa o incerci neaparat , cand ai ocazia
ȘtergereA ta e mult mai meseriasa!
RăspundețiȘtergereEu,insa,am facut anul trecut cea mai lenesa dulceata posibila :)La rece! Asta doar prin a freca bine de tot petalele(spalate si uscate in prealabil) cu zahar.1 an a stat lejer in frigider, inchis etans cu capac fierbinte.Da semne doar borcanul inceput,la stratul de de-asupra,pe care il arunc.Dar nu folosesc decat la cozonac si cornulete,care sunt preparate termic ulterior.(Ellani)
Interesanta metoda ta Ellani
Ștergere