Shakshuka este un fel de mancare de origine tunisiana , dar des intalnita si in bucataria marocana , libiana , algeriana si isrealiana. Este gatita de obicei pentru micul dejun , dar eu cred ca merge oricand pentru ca este satioasa. Contine ardei , ceapa , rosii , condimente si oua posate in sosul lasat de rosii. Reteta am gasit-o pe Arta Culinara , multumesc Adriana , este deosebita.
Avem nevoie de :
- 1 ceapa rosie , 1 ceapa verde , 2 ardei grasi , 2 rosii , un varf de lingurita de chimen , 2-3 linguri ulei de masline , 2 lingurite zahar brun , 1 ardei iute mic , sofran , cimbru , sare , piper , 2 oua , patrunjel verde
Preparam asa :
Intr-o tigaie incapatoare se pune la incins uleiul , se adauga chimenul , apoi ceapa rosie taiata fideluta. Se lasa cateva minute pana se inmoaie , apoi se adauga ardeiul taiat fasii , ceapa verde taiata bucatele mici, patrunjelul verde tocat mai mare , cimbrul si zaharul , apoi rosiile curatate de pielita si taiate felii, cateva fire de sofran , sare , piper si ardei iute taiat rotocoale. Se lasa la fiert pentru circa 15 minute , pana se evapora din sucul lasat de legume . Se face focul mic , se sparg deasupra oualele , se acopera cu capac si se lasa pe foc cateva minte , pana se fac ouale .
Se serveste imediat , alaturi de o felie de paine proaspata .
Avem nevoie de :
- 1 ceapa rosie , 1 ceapa verde , 2 ardei grasi , 2 rosii , un varf de lingurita de chimen , 2-3 linguri ulei de masline , 2 lingurite zahar brun , 1 ardei iute mic , sofran , cimbru , sare , piper , 2 oua , patrunjel verde
Preparam asa :
Intr-o tigaie incapatoare se pune la incins uleiul , se adauga chimenul , apoi ceapa rosie taiata fideluta. Se lasa cateva minute pana se inmoaie , apoi se adauga ardeiul taiat fasii , ceapa verde taiata bucatele mici, patrunjelul verde tocat mai mare , cimbrul si zaharul , apoi rosiile curatate de pielita si taiate felii, cateva fire de sofran , sare , piper si ardei iute taiat rotocoale. Se lasa la fiert pentru circa 15 minute , pana se evapora din sucul lasat de legume . Se face focul mic , se sparg deasupra oualele , se acopera cu capac si se lasa pe foc cateva minte , pana se fac ouale .
Se serveste imediat , alaturi de o felie de paine proaspata .
Ce pofta mi-ai facut, Dorina!!! Arata minunat!
RăspundețiȘtergereMerci Any
ȘtergereAm venit la masa.Imi place cu ce ne servesti.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Bine ai venit , te servesc cu mare drag
ȘtergereArata minunat,e asa frumos colorata!Pupici
RăspundețiȘtergereDa , culorile te imbie cu siguranta
Ștergeream servit-o din ochi!Pup
RăspundețiȘtergereSa-ti fie de bine 1 Poate incerci si in realitate sa vezi cat e de buna .
Ștergerefrumoasa mancarica asta....imi face cu ochiul ;) Pup
RăspundețiȘtergerePaula incerca-o , nu-ti va parea rau
ȘtergereDe mult am in plan sa incerc aceasta reteta! Arata excelent!
RăspundețiȘtergereLavi , incearca-o , nu doar arata bine ,e si tare buna
ȘtergereNici micul dejun nu l-am luat, acum mi s-a facut foame.Trebuie sa o refac si eu ca mi-a placut.
RăspundețiȘtergereSi eu vreau sa o fac din nou zilele astea
ȘtergereTyle pyszności u Ciebie, że zostaje na zawsze:))
RăspundețiȘtergereThanks for your visit and comment
ȘtergereUUUuuu, cred ca e a treia oara cand vad reteta aceasta delicioasa in ultima saptamana...imi ploua-n gura uitandu-ma la poze, trebuie musai sa o fac si io ;-)
RăspundețiȘtergereFacem un targ ? Tu o incerco si eu vin la masa...:)) Nu-i asa ca-s desteapta foc ?! :))
ȘtergereApetisanta mancarica ta!!!
RăspundețiȘtergereE tare faina , sa stii. Multumesc de vizita.
Ștergere