Despre deserturi cu tapioca am citit prima data la Cerulina pe blog , am facut cu ceva timp in urma budinca de tapioca , ne-a placut tare mult . Se face usor , e desertul perfect pentru cine nu are timp , asa cum sunt si eu in ultima perioada. Asa ca , din pofta de ceva dulce , am preluat tot de la vecina mea Cerulina un desert cu wafe si budinca de tapioca. Am adaugat si bunatatea de dulceata de coacaze negre facuta acum vreo 2 luni si ne-am lins pe botic dupa ce am golit vasul .
Avem nevoie de :
- 12 wafe , dulceata de coacaze negre
- pt. budinca de tapioca : 4 linguri perle de tapioca , 400 ml apa , 500 ml lapte 3.5% grasime , 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime , 4 linguri zahar , 1 lingura extract de vanilie , 1ou
Preparam asa :
Perlele de tapioca se pun la hidratat in apa rece pentru 3 ore ( sau peste noapte ). Se scurg de apa.
Smantana lichida si 400 ml lapte se pun pe foc , cand dau in clocot se adauga perlele de tapioca si zaharul si se amesteca pentru a nu se lipi perlele unele de altele. Se da facul mic si se lasa la fiert cca. 30 de minute , pana se unfla perlele si devin moi.
Oul se bate , se adauga restul de lapte si vanilia si se omogenizeaza. Se toarna in fir subtire , amestecand continuu , in budica de tapioca si se mai lasa pe foc cca. 10 minute .
Se ia de pe foc budinca , in 1/3 din cantitate se adauga 2-3 linguri dulceata de coacaze negre , restul se lasa "natur".
Intr-un va se aseaza 1/2 din budinca de tapioca "alba" , se aseaza 6 wafe , se toarna peste ele budinca de tapioca amestecata cu dulceata , se pun deasupra restul de wafe . Restul de budinca de tapioca "alba" se intinde uniform deasupra wafelor , iar deasupra ei se intinde un strat de dulceata de coacaze negre.
Vasul se da la rece 2 ore.
Avem nevoie de :
- 12 wafe , dulceata de coacaze negre
- pt. budinca de tapioca : 4 linguri perle de tapioca , 400 ml apa , 500 ml lapte 3.5% grasime , 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime , 4 linguri zahar , 1 lingura extract de vanilie , 1ou
Preparam asa :
Perlele de tapioca se pun la hidratat in apa rece pentru 3 ore ( sau peste noapte ). Se scurg de apa.
Smantana lichida si 400 ml lapte se pun pe foc , cand dau in clocot se adauga perlele de tapioca si zaharul si se amesteca pentru a nu se lipi perlele unele de altele. Se da facul mic si se lasa la fiert cca. 30 de minute , pana se unfla perlele si devin moi.
Oul se bate , se adauga restul de lapte si vanilia si se omogenizeaza. Se toarna in fir subtire , amestecand continuu , in budica de tapioca si se mai lasa pe foc cca. 10 minute .
Se ia de pe foc budinca , in 1/3 din cantitate se adauga 2-3 linguri dulceata de coacaze negre , restul se lasa "natur".
Intr-un va se aseaza 1/2 din budinca de tapioca "alba" , se aseaza 6 wafe , se toarna peste ele budinca de tapioca amestecata cu dulceata , se pun deasupra restul de wafe . Restul de budinca de tapioca "alba" se intinde uniform deasupra wafelor , iar deasupra ei se intinde un strat de dulceata de coacaze negre.
Vasul se da la rece 2 ore.
Super desert, cred ca se topeste in gura! Pupici
RăspundețiȘtergereDa , asa e , e foarte bun
ȘtergereO portie generoasa si pt. mine, te rog! :*
RăspundețiȘtergereCu mare drag
ȘtergereUn coltisor si pentru mine, te rog, eu inca nu am gasit tapioca sa-mi fac poftele cu ceea ce am vazut pe la voi!
RăspundețiȘtergereHai Geluta , daca nu gasesti iti trimit eu
ȘtergereEsti scumpa la ochi in ultima perioada, dar cand apari, apari cu ceva bun de tot!
RăspundețiȘtergereDa Any , nu mai am timpul liber pe care il aveam candva , nici nu mai gatesc atat de des . Asta e !
ȘtergereVai,cum arata.Ti se face pofta pe loc!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereSuper desert,imi place ca e rapid si delicios! Pupici
RăspundețiȘtergereDa Flory , si poti sa-l "aromezi" cu ce vrei tu
ȘtergereUwielbiam czarne porzeczki! Ciasto wygląda pysznie:)
RăspundețiȘtergereDziękuję
ȘtergereArata minunat acest desert!
RăspundețiȘtergereMultumesc
Ștergeremuy rico tu postre.Un saludo
RăspundețiȘtergerewww.dulcesbocaditos.blogspot.com
www.recetasparaenamorar.blogspot.com
Gracias
ȘtergereWow ce bunatate!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc , chiar e bun
ȘtergereArata foarte bine si arata tare gustoasa si delicioasa!❤pup.
RăspundețiȘtergereMerci.
ȘtergereMultumesc pentru invitatie
RăspundețiȘtergereMmmm.... n-am folosit niciodata perle de tapioca. Mereu de invatat cate ceva nou. Desertul tau arata minunat Dorina.
RăspundețiȘtergereToti avem mereu de invatat ceva nou . Ma bucur daca pot veni si eu cu idei. Sigur iti va placea daca incerci.
ȘtergereMa bucur mult ca mi`ai probat reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cerra pentru reteta!
Ștergere