Ma gandeam de ce sa mai pierd timpul facand sanwich-uri,sa tai painea , sa pun intre felii ceea ce dorim , cand le pot avea direct ? Asa am ajuns sa fac aceasta paine impletita , umpluta cu muschi file si cascaval. Se poate umple cu orice , oua , ardei , se poate unge in interior cu sos de rosii . Eui am ales varianta simpla .
Avem nevoie de :
- 300 faina faina 650 , 150 ml lapte , 12.5 g drojdie proaspata , cateva pistile de sofran , 3 linguri ulei de masline , o lingurita sare , 1/2 lingurita zahar
- cascaval , muschi file , 1 ou , putin lapte , seminte de susan
Preparam asa :
Drojdia se desface in putin lapte caldut si se adauga zaharul. In 50 ml lapte fierbinte se adauga pistilele de sofran si se lasa la infuzat , apoi se strecoara laptele.
Faina se cerne , se adauga drojdia , uleiul de masline , sarea si laptele caldut si se framanta un aluat omogen. Se lasa la crescut , in loc cald , pana isi dubleaza volumul.
Din aluat se intinde o foaie de cca. 20/30 cm , se cresteaza pe margini , in mod egal . Pe mijloc se aseaza felii de cascaval , apoi felii de muschi file si se impleteste painea. Se unge cu ou batut cu lapte si se presara deasupra seminte de susan.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade , pentru cca. 30 de minute , pana devine aurie deasupra .
Se lasa la racit si se feliaza .
Avem nevoie de :
- 300 faina faina 650 , 150 ml lapte , 12.5 g drojdie proaspata , cateva pistile de sofran , 3 linguri ulei de masline , o lingurita sare , 1/2 lingurita zahar
- cascaval , muschi file , 1 ou , putin lapte , seminte de susan
Preparam asa :
Drojdia se desface in putin lapte caldut si se adauga zaharul. In 50 ml lapte fierbinte se adauga pistilele de sofran si se lasa la infuzat , apoi se strecoara laptele.
Faina se cerne , se adauga drojdia , uleiul de masline , sarea si laptele caldut si se framanta un aluat omogen. Se lasa la crescut , in loc cald , pana isi dubleaza volumul.
Din aluat se intinde o foaie de cca. 20/30 cm , se cresteaza pe margini , in mod egal . Pe mijloc se aseaza felii de cascaval , apoi felii de muschi file si se impleteste painea. Se unge cu ou batut cu lapte si se presara deasupra seminte de susan.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade , pentru cca. 30 de minute , pana devine aurie deasupra .
Se lasa la racit si se feliaza .
Buna idee,asa ai sandwich-ul gata preparat!Pupici
RăspundețiȘtergereDa , e mai comod asa
ȘtergereZgłodniałam, patrząc na ten piękny chlebek. Bardzo dobry przepis. Na 100% wykorzystam:))))
RăspundețiȘtergereSuper idee, in plus ti-a iesit perfect!
RăspundețiȘtergereMultumesc
Ștergereminunat ti-a iesit ! Fur si eu cateva felii. Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc , te rog sa te servesti
ȘtergereImi place cum ti-a iesit!Tare buna trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereCe frumos arata!
RăspundețiȘtergereMerci Timeea
ȘtergereDe cate ori am facut si eu,dar niciodata nu am apucat sa-i fac poze.Poate ma invrednicesc totusi.
RăspundețiȘtergereArata super apetisanta painica aceasta a ta!
Te pup!
Multumesc , nu ma pot compara cu regina painicilor - adica tu !
ȘtergereFoarte frumoasã!!! e vreme bunã la voi:)
RăspundețiȘtergereHe , he , acu-s in Romania, vremea e inca bunicica
ȘtergereCe idee grozava si ce frumos arata !!! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina
Ștergeredoamne e super ... de unde scoti toate ideile astea minunate?
RăspundețiȘtergereLorena , mai citesc , mai aud, mai vad pe ici pe colo. Multumesc.
ȘtergereFaina de tot!! Numai bine pt. atunci cand te curpinde lenea dimineata...tai doua felii si gata sandwichiul! Am trecut-o pe lista, ca si io sufar :P puup
RăspundețiȘtergereHai cuscra , nu e greu , muncesti o data , ai mai mult timp gustarica de-a gata
ȘtergereUau ce buna pare, trebuie neaparat sa incerc si eu sa fac.
RăspundețiȘtergereMultumesc , astept impresii daca ai timp
ȘtergereCe bine arata, Dorina! Mmmmm...tare-as mai vrea si eu o felie ;)
RăspundețiȘtergere