luni, 15 octombrie 2012

Pasta de ardei

Este o pasta din ardei gras sau ardei capia , foarte des folosita de mine , mai ales la gulas. Se face foarte usor  , este extraordinar de buna si foarte utila. Se poate folosi si la ciorbe  , pilaf de orez. Se poate face doar cu ardei gras/capia sau in combinatie cu ardei iute pentru o pasta picanta.


Avem nevoie de :
- 2kg  ardei capia / gras ,  2-3 ardei iuti ( optional ), 2 linguri sare mare , cca. 100 ml ulei

Preparam asa :
Ardeiul se curata , se spala , se lasa la scurs si se da prin masina de tocat. Intr-o tigaie incapatoare / cratita se pune ulei , se adauga ardeiul , sarea si se caleste pana iasa uleiul deasupra si se ingroasa pasta.
Se pune pasta in borcane sterilizate , se inchid si se pun in cuptorul incins , dar oprit , pentru cca.15 minute.
Se scot borcanele si se invelesc in prosoape si se tin invelite pana a doua zi.


Cine doreste poate pune si conservant , un varf de lingurita , la toata cantitatea.


16 comentarii:

  1. Foarte interesanta ideea cu conservatul la borcan.
    Eu stii ce-as mai face? As pune-o peste paste, eventual mixata sa aibe o textura mai fina si apoi pusa peste paste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa culoare are pasta, imi place si metoda de conservare, asa fara conservant ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu si bun! Mie mi-ar place-o si pe pîine :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca ma gandeam la un moment dat sa fac o pasta ce am gustat-o in Croatia , pe care o poti folosi alaturi de friptura si care aducea tare cu pasta asta de ardei , doar ca am impresia ca mai continea ceva si nu stiu exact ce . Pasta aia e asa de bune ca o poti manca pe paine , ca zacusca .

      Ștergere
  4. Super przepis. Bardzo lubię świeża paprykę! Do czego wykorzystujesz ta pastę ?
    pozdrawiam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Używam głównie makaron gulasz, znaną węgierską tradycyjne jedzenie

      Ștergere
  5. Reteta perfecta pentru multe feluri de mancare, arata superb!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi mult de reteta. Chiar ma gandeam ce sa mai fac din ardei pe iarna. Daca nu pui ardel iute mult iese ca o pasta tartinabila? ceapa nu pui deloc?
    Weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am pus ceapa deloc , dar nu e o idee rea daca vrei sa o folosesti ca "inlocuitor" de zacusca

      Ștergere
  7. Bunica mea facea asa ceva din pacate mie mi-e rau de la ea si de la ardeiul copt.
    Arata tare bine !

    RăspundețiȘtergere
  8. O conserva minunata cu multe intrebuintari. Mie imi place sa o folosesc la sosuri. Delicioasa! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...