Este o pasta din ardei gras sau ardei capia , foarte des folosita de mine , mai ales la gulas. Se face foarte usor , este extraordinar de buna si foarte utila. Se poate folosi si la ciorbe , pilaf de orez. Se poate face doar cu ardei gras/capia sau in combinatie cu ardei iute pentru o pasta picanta.
Avem nevoie de :
- 2kg ardei capia / gras , 2-3 ardei iuti ( optional ), 2 linguri sare mare , cca. 100 ml ulei
Preparam asa :
Ardeiul se curata , se spala , se lasa la scurs si se da prin masina de tocat. Intr-o tigaie incapatoare / cratita se pune ulei , se adauga ardeiul , sarea si se caleste pana iasa uleiul deasupra si se ingroasa pasta.
Se pune pasta in borcane sterilizate , se inchid si se pun in cuptorul incins , dar oprit , pentru cca.15 minute.
Se scot borcanele si se invelesc in prosoape si se tin invelite pana a doua zi.
Cine doreste poate pune si conservant , un varf de lingurita , la toata cantitatea.
Avem nevoie de :
- 2kg ardei capia / gras , 2-3 ardei iuti ( optional ), 2 linguri sare mare , cca. 100 ml ulei
Preparam asa :
Ardeiul se curata , se spala , se lasa la scurs si se da prin masina de tocat. Intr-o tigaie incapatoare / cratita se pune ulei , se adauga ardeiul , sarea si se caleste pana iasa uleiul deasupra si se ingroasa pasta.
Se pune pasta in borcane sterilizate , se inchid si se pun in cuptorul incins , dar oprit , pentru cca.15 minute.
Se scot borcanele si se invelesc in prosoape si se tin invelite pana a doua zi.
Cine doreste poate pune si conservant , un varf de lingurita , la toata cantitatea.
Foarte interesanta ideea cu conservatul la borcan.
RăspundețiȘtergereEu stii ce-as mai face? As pune-o peste paste, eventual mixata sa aibe o textura mai fina si apoi pusa peste paste.
Da , de ce nu , merge si pe paste :)
ȘtergereFrumoasa culoare are pasta, imi place si metoda de conservare, asa fara conservant ;) Pup
RăspundețiȘtergereMerci Paula
ȘtergereBuna tare pasta asta!
RăspundețiȘtergereBuna , practica
ȘtergereSimplu si bun! Mie mi-ar place-o si pe pîine :D
RăspundețiȘtergereSa stii ca ma gandeam la un moment dat sa fac o pasta ce am gustat-o in Croatia , pe care o poti folosi alaturi de friptura si care aducea tare cu pasta asta de ardei , doar ca am impresia ca mai continea ceva si nu stiu exact ce . Pasta aia e asa de bune ca o poti manca pe paine , ca zacusca .
ȘtergereSuper przepis. Bardzo lubię świeża paprykę! Do czego wykorzystujesz ta pastę ?
RăspundețiȘtergerepozdrawiam!
Używam głównie makaron gulasz, znaną węgierską tradycyjne jedzenie
ȘtergereReteta perfecta pentru multe feluri de mancare, arata superb!
RăspundețiȘtergereAsa e , este foarte utila .
ȘtergereMersi mult de reteta. Chiar ma gandeam ce sa mai fac din ardei pe iarna. Daca nu pui ardel iute mult iese ca o pasta tartinabila? ceapa nu pui deloc?
RăspundețiȘtergereWeekend placut.
Nu am pus ceapa deloc , dar nu e o idee rea daca vrei sa o folosesti ca "inlocuitor" de zacusca
ȘtergereBunica mea facea asa ceva din pacate mie mi-e rau de la ea si de la ardeiul copt.
RăspundețiȘtergereArata tare bine !
O conserva minunata cu multe intrebuintari. Mie imi place sa o folosesc la sosuri. Delicioasa! :)
RăspundețiȘtergere