Am mancat-o prima data la sorella mea , tare mi-a placut , sunt mare amatoare de prajituri cu branza. E o prajitura pufoasa, rapida , foarte buna. Eu am mai modificat putin cantitatile , am pus mai putin zahar decat in reteta originala si pentru ca aveam oua XXL , am pus doar doua bucati in loc de trei.
Avem nevoie de:
- 2 oua mari ( 3 mici ) , 13 linguri zahar , 15 linguri ulei , 15 linguri lapte caldut , 15 linguri faina , 10 g praf de copt , 1 lingura extract de vanilie
- pt. umplutura : 500 g branza dulce , 1 ou mare , 3-4 linguri zahar , 1 lingura extract de vanilie
- zahar pudra pentru presarat deasupra
- tava : 24x32 cm
Preparam asa :
Ouale se bat cu zaharul , se adauga extractul de vanilie , treptat uleiul , apoi laptele . Faina se cerne cu praful de copt si se adauga lingura cu lingura la compozitie . Se omogenizeaza .
Branza dulce se amesteca cu zahar , extract de vanilie si oul batut .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din compozitia pentru aluat , se intinde deasupra umplutura cu branza , se toarna deasupra restul de aluat .
Se coace in cuptorul preincalzit , la foc mediu ( 170-180 grade ) cca. 30 de minute , pana devine aurie deasupra .
Se lasa la racit si se portioneaza . Se presara deasupra zahar pudra .
Eu nu am mai avut rabdare pana s-a racit complet , asa ca am taiat-o calduta :)
Avem nevoie de:
- 2 oua mari ( 3 mici ) , 13 linguri zahar , 15 linguri ulei , 15 linguri lapte caldut , 15 linguri faina , 10 g praf de copt , 1 lingura extract de vanilie
- pt. umplutura : 500 g branza dulce , 1 ou mare , 3-4 linguri zahar , 1 lingura extract de vanilie
- zahar pudra pentru presarat deasupra
- tava : 24x32 cm
Preparam asa :
Ouale se bat cu zaharul , se adauga extractul de vanilie , treptat uleiul , apoi laptele . Faina se cerne cu praful de copt si se adauga lingura cu lingura la compozitie . Se omogenizeaza .
Branza dulce se amesteca cu zahar , extract de vanilie si oul batut .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din compozitia pentru aluat , se intinde deasupra umplutura cu branza , se toarna deasupra restul de aluat .
Se coace in cuptorul preincalzit , la foc mediu ( 170-180 grade ) cca. 30 de minute , pana devine aurie deasupra .
Se lasa la racit si se portioneaza . Se presara deasupra zahar pudra .
Eu nu am mai avut rabdare pana s-a racit complet , asa ca am taiat-o calduta :)
foarte apetisant!
RăspundețiȘtergereNu stiu de ce dar nici pe mine nu ma lasa placinta cu branza sa o las sa se raceasca.Ma ademeneste cu mirosul ei.Nu ma lasa si pace!
RăspundețiȘtergereMa inscriu si eu la o bucatica!
RăspundețiȘtergereDelicoasa, imi plac prajiturile cu branza ff mult!!
RăspundețiȘtergereBuna si pufoasa.Pup!
RăspundețiȘtergereIoii, ce faina-i!!
RăspundețiȘtergereCe pufoasa e! Calduta as fi taiat-o si eu, ca nu as mai fi avut rabdare!
RăspundețiȘtergereIi siiiimt mirosuuuul ... Pofta mi-e,sa sti :))
RăspundețiȘtergereCred ca e grozav de buna!Yummy!Pupici!
RăspundețiȘtergereAs imparti cu drag cu voi toate . Multumesc pentru vizita si comentarii.
RăspundețiȘtergerefoarte faina,imi place cum arata incerc si eu reteta,ce pofta mi-ai facut!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place , astept impresii
ȘtergereWauuuuu,ce bine arata!O sa incerc reteta ta.
RăspundețiȘtergereE reteta surorii mele . Arata bine , dar sa vezi ce gust are si ce pufoasa este
ȘtergereMi-e dor de o praji cu brînza! A ta praji, arata delicios!
RăspundețiȘtergereMerci Maya
ȘtergereAm incercat-o, e delicioasa. Merita incercata. Cu precizarea daca vreti sa o faceti in tava cuptorului dublati cantitatea de aluat.
RăspundețiȘtergereAm încercat rețeta ta, în 30 de minute revin cu un comentariu. Abia aștept să o gust! Partea cu așteptatul până se răcește nu cred că va fi valabil nici în cazul meu :)
RăspundețiȘtergereMa bucurca ai incercat. Astept impresii 😉
Ștergere