Imi place conopida , dar o gatesc destul de rar pentru ca nu prea place altora :) Mi-a venit ideea de a combina conopida cu carne de pui dupa ce am mancat odata la sora mea si mi-a placut .
Avem nevoie de :
- 1 conopida de cca. 700 g , 1 piept de pui de cca. 300 g , 2 oua , 4 linguri smantana grasa , un cub de unt , sare , piper , usturoi granulat , telemea de vaca
Preparam asa :
Conopida se spala , se desface in buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare.
Pipetul de pui se taie fasii , se condimenteaza cu sare , piper si usturoi granulat si se prajeste intr-o tigaie unsa cu putin ulei . Se scoate si se lasa la cald.
Ouale se bat impreuna cu smantana , se adauga sare si piper.
Conopida fiarta se stercoara de apa .
Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt se aseaza jumatate din conopida , se pune carnea taiata bucatele mici , cateva "aschii" de unt si se acopera cu restul de conopida. Deasupra se toarna amestceul cu oua , se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor , la foc mediu , pentru cca. 30 de minute . Se indeparteaza folia si se mai lasa in cuptor cca. 10 minute . La final se rade telemea deasupra.
Se serveste calda , alaturi de o salata .
Avem nevoie de :
- 1 conopida de cca. 700 g , 1 piept de pui de cca. 300 g , 2 oua , 4 linguri smantana grasa , un cub de unt , sare , piper , usturoi granulat , telemea de vaca
Preparam asa :
Conopida se spala , se desface in buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare.
Pipetul de pui se taie fasii , se condimenteaza cu sare , piper si usturoi granulat si se prajeste intr-o tigaie unsa cu putin ulei . Se scoate si se lasa la cald.
Ouale se bat impreuna cu smantana , se adauga sare si piper.
Conopida fiarta se stercoara de apa .
Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt se aseaza jumatate din conopida , se pune carnea taiata bucatele mici , cateva "aschii" de unt si se acopera cu restul de conopida. Deasupra se toarna amestceul cu oua , se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor , la foc mediu , pentru cca. 30 de minute . Se indeparteaza folia si se mai lasa in cuptor cca. 10 minute . La final se rade telemea deasupra.
O mancare pe placul meu.La mine acasa doar eu mananc conopida,din acest motiv o gatesc extrem de rar.
RăspundețiȘtergerePupici!
La fel e si la mine , dar acum o am pe mama la mine si am cu cine imparti :)
ȘtergereImi place! Atat de usoara si buna!
RăspundețiȘtergereAsa e , ar trebui sa fac mai des , dar ...
Ștergeresi mie imi place enorm!
RăspundețiȘtergereTe invit la o portie
ȘtergereÎmi place, merge bine si cu filete de peste :)
RăspundețiȘtergereAi dreptate , sigur mi-ar placea si cu peste . Merci de idee.
ȘtergereImi place combinatia de conopida cu pui!!
RăspundețiȘtergereE buna , usoara .
ȘtergereSuper combinatie, leguma mea preferata, reteta o s-a fac sigur, multumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca te intereseaza , astept impresii :)
ȘtergereO mancare gustoasa, sanatoasa si satioasa. Tare bine arata! Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereCe bine arata!Si la mine aceeasi problema,o mananc doar eu,in varianta cu usturoi mai pacalesc si pe altii!Pupici
RăspundețiȘtergerePoate daca le-am pune sub nas mai des , ar incepe si altii sa manance ...poate :)
ȘtergereVăd că sunt singurul bărbat de pe aici.
RăspundețiȘtergerePentru mine conopida este un aliment regesc. Îmi place enorm de mult. E ușoară, naturală și foarte gustoasă dacă știi să o pregătești. O recomand cu placere.
Poftă bună și sănătate multa.