Lintea este o leguminoasa foarte sanatoasa , hranitoare . Are un continut ridicat de fibre , contine magneziu , fier , fosfor. Se gaseste in mai multe culori , verde , rosie , maro. Spre deosebire de fasole , lintea are un timp de fierbere mai scurt , deci este mai "practica".
Am facut din linte verde uscata un fel de mancare rapid , ce se poate servi ca atare , alaturi de carne sau de ce nu alaturi de niste carnati prajiti.
Avem nevoie de :
- 250 g linte uscata , 1 foaie de dafin , 1 ceapa tocata marunt , 2-3 linguri de ulei , 1 lingura de faina , 1 lingurita boia dulce , 1 catel de usturoi pisat , 1 lingurita mustar , 1/2 lingurita zahar , 100 g unt , sare , piper
Preparam asa :
Lintea pusa la inmuiat de seara se scurge de apa, se pune intr-un vas incapator , se adauga foaia de dafin , sare si apa cat sa o acopere. Se pune la fiert cca. 15-20 de minute.
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana se inmoaie , se adauga faina si se rumeneste usor. Se adauga boia , piper si usturoiul pisat , se omogenizeaza si se adauga la lintea fiarta. Se adauga mustarul , zaharul , se amesteca si se lasa pe foc cateva minute , amestecand continuu.
La final se adauga untul taiat cubulete si se amesteca bine.
Am facut din linte verde uscata un fel de mancare rapid , ce se poate servi ca atare , alaturi de carne sau de ce nu alaturi de niste carnati prajiti.
Avem nevoie de :
- 250 g linte uscata , 1 foaie de dafin , 1 ceapa tocata marunt , 2-3 linguri de ulei , 1 lingura de faina , 1 lingurita boia dulce , 1 catel de usturoi pisat , 1 lingurita mustar , 1/2 lingurita zahar , 100 g unt , sare , piper
Preparam asa :
Lintea pusa la inmuiat de seara se scurge de apa, se pune intr-un vas incapator , se adauga foaia de dafin , sare si apa cat sa o acopere. Se pune la fiert cca. 15-20 de minute.
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana se inmoaie , se adauga faina si se rumeneste usor. Se adauga boia , piper si usturoiul pisat , se omogenizeaza si se adauga la lintea fiarta. Se adauga mustarul , zaharul , se amesteca si se lasa pe foc cateva minute , amestecand continuu.
La final se adauga untul taiat cubulete si se amesteca bine.
Imi place mancarea de linte!!!Foarte bine venita si pentru cei care tin postul!
RăspundețiȘtergereTare mult imi place mancarea de linte!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place lintea,mai ales in salate!Pupici
RăspundețiȘtergereDelicioasa mancarica. Mie imi place mult! O saptamana frumoasa sa ai!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita tuturor.
RăspundețiȘtergere