vineri, 22 martie 2013

Mancare de linte

Lintea este o leguminoasa foarte sanatoasa , hranitoare . Are un continut ridicat de fibre , contine magneziu , fier , fosfor. Se gaseste in mai multe culori , verde , rosie , maro. Spre deosebire de fasole , lintea are un timp de fierbere mai scurt , deci este mai "practica".
Am facut din linte verde uscata un fel de mancare rapid , ce se poate servi ca atare , alaturi de carne sau de ce nu alaturi de niste carnati prajiti.


Avem nevoie de :
- 250 g linte uscata , 1 foaie de dafin , 1 ceapa tocata marunt , 2-3 linguri de ulei , 1 lingura de faina , 1 lingurita boia dulce , 1 catel de usturoi pisat , 1 lingurita mustar , 1/2 lingurita zahar , 100 g unt , sare , piper

Preparam asa :
Lintea pusa la inmuiat de seara se scurge de apa, se pune intr-un vas incapator , se adauga foaia de dafin , sare si apa cat sa o acopere. Se pune la fiert cca. 15-20 de minute.
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana se inmoaie , se adauga faina si se rumeneste usor. Se adauga boia , piper si usturoiul pisat , se omogenizeaza si se adauga la lintea fiarta. Se adauga mustarul , zaharul , se amesteca si se lasa pe foc cateva minute , amestecand continuu.
La final se adauga untul taiat cubulete si se amesteca bine.



5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...