luni, 8 iulie 2013

Dulceata de visine

Anul acesta am intrat in febra dulceturilor , asa ca nu puteam sa nu pun si din visine.


Avem nevoie de  2 kg visine fara samburi , 1,250 kg zahar
 
Visinele spalate si curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se pun la fiert , la foc mediu pana se topeste zaharul . Apoi se reduce focul si se lasa la fiert pana se ingroasa siropul. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Dulceata este gata atunci cand o picatura de sirop picurata pe o farfurie rece ramane usor bombata , ca un bob de roua.
Dulceata fierbinte se toarna in borcane sterilizate , se pun capacele si se intorc borcanele cu gura in jos pentru 15 minute pentru a se forma gol de aer. Se readuc in pozitia normala , se invelesc in prosoape si se lasa astfel pana la racirea completa.


Se poate folosi si mai mult zahar , dar pentru noi asa a fost mai mult decat perfect, pentru ca visinele au fost un soi foarte dulce si erau si foarte coapte.


2 comentarii:

  1. Anul acesta am avut visine din belsug .Si noi am facut minunea asta !! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine cand ai din pomul tau , noi am cumparat , dar e bine si asa pentru ca dulceata de visine e foarte buna si ne place mult.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...