Anul acesta am intrat in febra dulceturilor , asa ca nu puteam sa nu pun si din visine.
Avem nevoie de 2 kg visine fara samburi , 1,250 kg zahar
Visinele spalate si curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se pun la fiert , la foc mediu pana se topeste zaharul . Apoi se reduce focul si se lasa la fiert pana se ingroasa siropul. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Dulceata este gata atunci cand o picatura de sirop picurata pe o farfurie rece ramane usor bombata , ca un bob de roua.
Dulceata fierbinte se toarna in borcane sterilizate , se pun capacele si se intorc borcanele cu gura in jos pentru 15 minute pentru a se forma gol de aer. Se readuc in pozitia normala , se invelesc in prosoape si se lasa astfel pana la racirea completa.
Se poate folosi si mai mult zahar , dar pentru noi asa a fost mai mult decat perfect, pentru ca visinele au fost un soi foarte dulce si erau si foarte coapte.
Avem nevoie de 2 kg visine fara samburi , 1,250 kg zahar
Visinele spalate si curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se pun la fiert , la foc mediu pana se topeste zaharul . Apoi se reduce focul si se lasa la fiert pana se ingroasa siropul. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Dulceata este gata atunci cand o picatura de sirop picurata pe o farfurie rece ramane usor bombata , ca un bob de roua.
Dulceata fierbinte se toarna in borcane sterilizate , se pun capacele si se intorc borcanele cu gura in jos pentru 15 minute pentru a se forma gol de aer. Se readuc in pozitia normala , se invelesc in prosoape si se lasa astfel pana la racirea completa.
Se poate folosi si mai mult zahar , dar pentru noi asa a fost mai mult decat perfect, pentru ca visinele au fost un soi foarte dulce si erau si foarte coapte.
Anul acesta am avut visine din belsug .Si noi am facut minunea asta !! ;)
RăspundețiȘtergereE bine cand ai din pomul tau , noi am cumparat , dar e bine si asa pentru ca dulceata de visine e foarte buna si ne place mult.
Ștergere