Nu stiu daca e ardelenesc "original" pentru ca nu am procedat chiar ca la carte , dar a fost tare bun, servit intr-o zi rece , friguroasa de primavara - iarna . Stiu ca se pune la cuptor dupa ce a fost "ansamblat" , dar mie nu-mi place senzatia aceea uscacioasa a mamaligii la cuptor , asa ca am sarit peste acest pas.
Avem nevoie de:
- 150 g carnati de casa afumati , 150 g bacon , 5-6 linguri branza de burduf , 300 g faina de malai , 1 l apa , sare , 3 oua
Preparam asa :
Carnatii taiati felii se rumenesc usor intr-o tigaie. Se procedeaza la fel si cu baconul taiat feliute. Se scot pe un prosop absorbant si se tin la cald pana se prepara mamaliguta.
Intr0un litru de apa clocotind se adauga sare si faina de malai in ploaie , amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa la fiert , la foc mic , pana se ingroasa , cca. 15 minute.
Ouale se fac ochiuri.
Un castronel de compot se unge cu ulei , se aseaza un strat de mamaliga , se face o adancitura la mijloc , unde se pun cateva feliute de bacon , o lingura de branza si felii de carnti. Se acopera cu mamaliga si se rastoarna invers pe farfuria de servire.
Se presara deasupra branza si se acopera cu cate un ou ochi.
Se serveste cald.
Avem nevoie de:
- 150 g carnati de casa afumati , 150 g bacon , 5-6 linguri branza de burduf , 300 g faina de malai , 1 l apa , sare , 3 oua
Preparam asa :
Carnatii taiati felii se rumenesc usor intr-o tigaie. Se procedeaza la fel si cu baconul taiat feliute. Se scot pe un prosop absorbant si se tin la cald pana se prepara mamaliguta.
Intr0un litru de apa clocotind se adauga sare si faina de malai in ploaie , amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa la fiert , la foc mic , pana se ingroasa , cca. 15 minute.
Ouale se fac ochiuri.
Un castronel de compot se unge cu ulei , se aseaza un strat de mamaliga , se face o adancitura la mijloc , unde se pun cateva feliute de bacon , o lingura de branza si felii de carnti. Se acopera cu mamaliga si se rastoarna invers pe farfuria de servire.
Se presara deasupra branza si se acopera cu cate un ou ochi.
Se serveste cald.
Nu as refuza niciodata o portie de bulz! Mai ca m-as invita singura la tine...
RăspundețiȘtergereCristina , vino cand vrei tu , te primesc cu drag.
ȘtergereMamaaa, ma faci sa uit de calorii!!!
RăspundețiȘtergereCateodata mai trebuia sa uitam de diete , altfel nu mai simtim ca traim .
ȘtergereCred ca se apropie foarte multde original, prezentarea il face mai altfel. La noi bunica il facea asa: un strat mamaliga, apoi slaninuta/carnati prajiti putin, branza si tot asa pana termina compozitiile toate. La final punea si oua, dar ele erau optionale. Oricum ar fi, arata foarte bine ce ai facut tu aici si-mi aduce aminte de zilele petrecute la bunicii mei.Te pup
RăspundețiȘtergereDaca-i frig afara, e numai buna o mamaliguta din asta cu umplutura picanta :)
RăspundețiȘtergereDa , asa e , merge tare bine in zilele reci
ȘtergereChiar n-am mai mancat demult o asa bunatate!
RăspundețiȘtergereTe-as fi ivitat la mine daca stiam :)
ȘtergereDelicios si tare aratos!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya
ȘtergereDe cate ori fac mamaliga, fac si bulz! Ne place foarte mult si al tau e pe placul nostru.Tu l-ai prezentat intr-un mare fel, asa cum ne-ai obisnuit!
RăspundețiȘtergereTe pup Gela
Ștergere