La prepararea aluatul pentru acesti melci am folosit , cu mici modificari , reteta de la kanelbullar ( chifle suedeze cu scortisoara) , care mie mi-a placut tare mult , pentru ca se pastreaza pufos mai multe zile la rand. Metoda de rulare este aceeasi , prezentata in postarea sus mentionata.
Aem nevoie de :
- pt. aluat : 325 g faina , 60 g unt , 1 ou , 150 ml lapte , 1/2 lingurita sare , 60 g zahar , 2 lingurite drojdie instant, 1 lingurita extract de vanilie
- pt. umplutura: 70 g unt , 125 g nuca macinata, 1 fiola esenta de rom
- zahar perlat
Prepram asa:
Faina se cerne . Se adauga untul rece cubulete si se framanta cu degetele pana se incorporeaza in faina . Se adauga sarea , zaharul , extractul de vanilie si drojdia . Oul se bate si se imparte in doua . Jumatate se amesteca cu laptele caldut si se adauga la compozitia uscata .Cealalta jumatate se patreaza pentru uns melcii la final . Se amesteca si se framanta un aluat omogen , elastic. Se lasa la crescut , la loc cald , pana isi dubleaza volumul .
Pentru umplutura se amesteca nuca macinata cu untul la temperatura camerei , se adauga esenta de rom si se omogenizeaza.
Dupa ce a crescut aluatul , se mai framanta putin pe suprafata de lucru usor infainata . Se intinde o foaie dreptunghiulata de cca 1/2 cm grosime . Se unge cu umplutura si se ruleaza . Ruloul obtinut se taie cu un cutit bine ascutit in 12 bucati egale . Fiecare bucata se aseaza pe cate o hartie pentru muffins si se aseaza pe tava . Se lasa la dospit inca 30 minute .
Jumatatea de ou care a ramas de la aluat se amesteca cu putin lapte . Cu amestecul rezultat se ung rulourile si se presara deasupra zahar perlat .
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade , cca.15 minute.
Aem nevoie de :
- pt. aluat : 325 g faina , 60 g unt , 1 ou , 150 ml lapte , 1/2 lingurita sare , 60 g zahar , 2 lingurite drojdie instant, 1 lingurita extract de vanilie
- pt. umplutura: 70 g unt , 125 g nuca macinata, 1 fiola esenta de rom
- zahar perlat
Prepram asa:
Faina se cerne . Se adauga untul rece cubulete si se framanta cu degetele pana se incorporeaza in faina . Se adauga sarea , zaharul , extractul de vanilie si drojdia . Oul se bate si se imparte in doua . Jumatate se amesteca cu laptele caldut si se adauga la compozitia uscata .Cealalta jumatate se patreaza pentru uns melcii la final . Se amesteca si se framanta un aluat omogen , elastic. Se lasa la crescut , la loc cald , pana isi dubleaza volumul .
Pentru umplutura se amesteca nuca macinata cu untul la temperatura camerei , se adauga esenta de rom si se omogenizeaza.
Dupa ce a crescut aluatul , se mai framanta putin pe suprafata de lucru usor infainata . Se intinde o foaie dreptunghiulata de cca 1/2 cm grosime . Se unge cu umplutura si se ruleaza . Ruloul obtinut se taie cu un cutit bine ascutit in 12 bucati egale . Fiecare bucata se aseaza pe cate o hartie pentru muffins si se aseaza pe tava . Se lasa la dospit inca 30 minute .
Jumatatea de ou care a ramas de la aluat se amesteca cu putin lapte . Cu amestecul rezultat se ung rulourile si se presara deasupra zahar perlat .
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade , cca.15 minute.
He, he, ce simpatice sunt rulourile.
RăspundețiȘtergereSi-mi place ca se coc repede, nu te lasa sa astepti de-ti vine rau de pofta :))
Chiar ca asta e un avantaj , se fac foarte repede.
ȘtergereAdor dulciurile cu nuca,iar rulourile tale imi fac o pofta nebuna,arata grozav!We minunat iti doresc,te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flory.
ȘtergereImi plac foarte mult acesti melci!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac melcii cu nuca , de aceea am si incercat sa fac.
ȘtergereDaca au nuca, atunci nu refuz unul:)Mmm, tare apetisanti mai sunt!Pupici!
RăspundețiȘtergereTe pup Licuta
ȘtergereSuna apetisant si e vremea lor, asa ca le trecem pe lista!
RăspundețiȘtergereGela , daca ii faci iti vor placea sigur.
ȘtergereMelcisorii cu nuca erau preferatii mei.Ii cumparam in pauza, de la patiseria de langa scoala.Erau si insiropati.Poate ii fac pe ai tai sa-mi aduc aminte de vremuri de mult apuse.
RăspundețiȘtergeresunt perfecti la pachetel , de aceea am si facut. As fi onorata sa-i incerci. Te pup draga mea.
Ștergere