luni, 9 mai 2011

Tarta cu piersici

Cu mici modificari , blatul de tarta este cel pe care-l face sora mea . Umpluta cu budinca de vanilie ( din lipsa de chef sa fac eu o crema de vanilie ) si decorata cu piersici , din compot ( din pacate).





Avem nevoie de:
- pt.blat : 2 oua , 100 g zahar pudra , 125 g faina , 100 g unt , 1/2 plic praf de copt ,5 linguri de lapte , esenta de vanilie , sare
- 1 plic budinca de vanilie , 250 ml lapte , 1 conserva piersici , 1 plic tort gelee transparent , 2 linguri zahar

Preparam asa:
Pentru blat se mixeaza ouale cu zaharul , se adauga untul topit , faina cernuta cu praful de copt , un praf de sare  laptele si esenta de vanilie.Se omogenizeaza si se toarna in tava unsa cu unt.Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade .
Se scoate si se lasa la racit.
Intre timp se pregateste budica de vanilie conform indicatiilor de pe plic , cu 250 ml lapte.Se lasa sa se raceasca.Se toarna rece peste blatul de tarta.
Se decoreaza cu felii de piersici.
Se prepara tort gelee dupa indicatiile de pe plic si se toarna peste fructe ( eu am pensulat deasupra cu o pensula de silicon).



Si o felie

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...