luni, 9 iunie 2014

Pizza Corona

Fetita mea adora pizza , nu ca eu as fi mai prejos. Imi place sa incerc diverse variante si forme , asa ca in clipa in care am vazut pizzza asta pe un site cu "idei creative" am zis ca trebuie neaparat sa incerc. Si am incercat , reincercat si voi face de fiecare data cand vreau o "altfel" de pizza.


Avem nevoie de:
-pt. aluat: 250 g faina , 10 g drojdie proaspata, 1/2 lingurita zahar, 1 ou, 2 linguri ulei, 1 lingurita sare, 120 ml apa calduta
- pt. topping: sos de rosii cu busuioc, salam , ciuperci , ceapa, mozzarella

Preparam asa:
Faina se cerne intr-un vas adanc. Drojdia se desface in putina apa , se adauga zaharul , se toarna peste faina si se amesteca. Se toarna uleiul , oul batut si se omgenizeaza. Se adauga sarea si apa si se framanta bine , pana aluatul devine omogen, elastic. Se toarna deasupra lui putin ulei si se acopera vasul cu folie alimentara. Se lasa la dospit , la loc cald , ferit de curenti.
Aluatul dospit se intinde in forma de cerc pe suprafata de lucru infainata. In mijlocul cercului se face o gaurica. Se traseaza usor, fara a patrunde adanc in aluat, cu un cutit un cerc la cca. 5-6 cm distanta de centru. Se pune sos de rosiide la cerc catre margini , dar nu chiar pana in margine. Se aseaza deasupra sosului  ingredientele maruntite. Cu cutitul se fac crestaturi in aluat dinspre mijloc catre "cercul" cu ingrediente, foamnad triunghiuri. Se ia varful triunghiului , se aduce peste ingrediente si se prinde in spatele aluatului , dand forma de coroana.



 Suprafata aluatului se poate unge cu ou batut sau cu lapte si se poate presara cu diverse seminte sau doar cu sare de mare.
Se coace in cuptorul preincalzit , pana cand se rumeneste frumos la suprafata.


Se serveste calda, cu sosul dorit.





6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...