E vremea caiselor , deci facem gem de caise.
Avem nevoie de 2 kg caise fara samburi , 1 kg zahar.
Caisele fara samburi se taie sferturi. Se aseaza intr-o cratita cu fundul gros straturi de caise si zahar si se lasa la frigider de seara pana dimineata. Se pun la fiert , la foc mediu pana se topeste zaharul , apoi la foc mic , amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde cumva gemul pe fundul cratitei. Cand ajunge la consistenta dorita se ia de pe foc ( se face testul pe o farfurie rece , daca gemul nu curge , este gata).
Gemul se toarna in borcane sterilizate ,se inchid borcanele si se intorc cu gura in jos 15 minute. Apoi se aduc in pozitie normala, se invelesc in prosoape si se lasa asa pana la racire completa.
Avem nevoie de 2 kg caise fara samburi , 1 kg zahar.
Caisele fara samburi se taie sferturi. Se aseaza intr-o cratita cu fundul gros straturi de caise si zahar si se lasa la frigider de seara pana dimineata. Se pun la fiert , la foc mediu pana se topeste zaharul , apoi la foc mic , amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde cumva gemul pe fundul cratitei. Cand ajunge la consistenta dorita se ia de pe foc ( se face testul pe o farfurie rece , daca gemul nu curge , este gata).
Gemul se toarna in borcane sterilizate ,se inchid borcanele si se intorc cu gura in jos 15 minute. Apoi se aduc in pozitie normala, se invelesc in prosoape si se lasa asa pana la racire completa.
Imi place tare mult gemul de caise!
RăspundețiȘtergereDelicios acest gem!!!
RăspundețiȘtergere