Am gasit o reteta interesanta intr-o carte din colectia Adevarul - Delicii in bucatarie pe care am modificat-o usor si astfel a iesit o bunatate de tarta.
Avem nevoie de:
- 100 g ciocolata, 3 oua, 200 g zahar, 50 g amidon alimentar, 500 g branza dulce grasa, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 100 g merisoare deshidratate, putin rom, zahar pudra pentru finisat
Preparam asa:
Ciocolata se taie bucatele mici. Merisoarele se hidrateaza in apa cu rom.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zahar, se adauga branza dulce, scortisoara si amidonul. Se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitia anterioara. Se adauga ciocolata si merisoarele si se amesteca usor pentru incorporare.
Tava de tort cu marginile detasabile se tapeteaza cu hartie de copt, care se unge cu unt topit. Se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade , pentru cca. 50 de minute.
Se lasa la racit complet , se scoate din forma si se pudreaza cu zahar.
Avem nevoie de:
- 100 g ciocolata, 3 oua, 200 g zahar, 50 g amidon alimentar, 500 g branza dulce grasa, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 100 g merisoare deshidratate, putin rom, zahar pudra pentru finisat
Preparam asa:
Ciocolata se taie bucatele mici. Merisoarele se hidrateaza in apa cu rom.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zahar, se adauga branza dulce, scortisoara si amidonul. Se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitia anterioara. Se adauga ciocolata si merisoarele si se amesteca usor pentru incorporare.
Tava de tort cu marginile detasabile se tapeteaza cu hartie de copt, care se unge cu unt topit. Se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade , pentru cca. 50 de minute.
Se lasa la racit complet , se scoate din forma si se pudreaza cu zahar.
Cred ca este un deliciu!
RăspundețiȘtergereEste tare faina , serios .
RăspundețiȘtergere