sâmbătă, 31 mai 2014

Escalop de porc cu ciuperci

O reteta rapida , o mancare gustoasa. Se poate servi cu piure de cartofi , cu orez sau cu  mamaliguta.


Avem nevoie de:
- 6 bucati cotlet de porc dezosat, 200 g ciuperci, 3 linguri ulei ,3 linguri faina, 2 catei de usturoi, 300 ml apa fierbinte, 1 lingura cu varf pasta de rosii, sare , piper

Preparam asa:
Carnea se bate ca pentru snitele.
Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins , se adauga usturoiul curatat si zdrobit usor cu lama cutitului. Se lasa pana incepe sa se prajeasca, apoi se scoate si se arunca. Feliile de carne batute se dau prin faina , se scutura de surplus si se prajesc in uleiul din tigaie pe ambele parti. Se scot si se mentin la cald. In uleiul ramas se pun ciupercile taiate felii, se calesc usor , apoi se readuce carnea in tigaie. Se toarna apa , se condimenteaza cu sare si piper si se acopera cu capac. Se lasa la fiert cca. 20 de minute , pana se patrunde bine carnea. Se adauga sosul se rosii si se mai lasa sa dea un clocot.




4 comentarii:

  1. De mult nu am mai macat un escalop bun :)
    Te invit pe blog la concurs :)
    http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2014/05/castiga-o-tableta-si-conserve-sanatoase.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Doar la restaurant am mancat escalop ;-) Trebuie sa-l fac si eu :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce D-zeu faci cu 3 linguri de faina,D-ne iarta-ma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "D-ne iarta-ma" , ai citit si modul de preparare sau doar lista de ingrediente?.... " Feliile de carne batute se dau prin faina , se scutura de surplus si se prajesc..." Daca vreau , folosesc si un kg da faina, e treaba mea cata faina "irosesc".

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...