Tortul este de fapt o prajitura pe care fiica mea o adora , o prajitura "mostenita" de la matusa mea. Dar fiind o ocazie speciala , prajitura s-a transformat in tort.
Un sfat , pentru doritori ... dublati cantitatile pentru a iesi mai inalt.
Avem nevoie de:
- pt. blat: 6 albusuri , 200 g zahar , 200 g nuca macinata, 2 linguri faina
- pt. crema: 6 galbenusuri , 2 linguri cacao , 200 g zahar, 2 linguri lapte, 250 g unt / margarina , 50 g nuca tocata
- pt. decor: bomboane decor de ciocolata , gerbera din fondant de marshmallows
- forma rotunda 28 cm
Preparam asa:
Albusurile e bat spuma tare , se dauga treptat zaharul , apoi se incorporeaza faina cernuta si la final nuca.
Se coace blatul la 180 grade , cca. 20 de minute. Se lasa la racit si se taie in doua.
Galbenusurile se freaca cu zahar si cacao , se adauga laptele si se pun la fiert pe baie de aburi, pana se ingroasa crema ( dureaza destul de mult timp). Crema se lasa la racit. Untul se freaca spuma , apoi se adauga crema racita , putin cate putin , amestecand bine de fiecare data.
In jumatate din crema se pune nuca tocata.
Crema cu nuca se pune intre balturi. Cu crema simpla se acopera tortul si se decoreaza pe margini cu bomboane de ciocolata .
Un sfat , pentru doritori ... dublati cantitatile pentru a iesi mai inalt.
Avem nevoie de:
- pt. blat: 6 albusuri , 200 g zahar , 200 g nuca macinata, 2 linguri faina
- pt. crema: 6 galbenusuri , 2 linguri cacao , 200 g zahar, 2 linguri lapte, 250 g unt / margarina , 50 g nuca tocata
- pt. decor: bomboane decor de ciocolata , gerbera din fondant de marshmallows
- forma rotunda 28 cm
Preparam asa:
Albusurile e bat spuma tare , se dauga treptat zaharul , apoi se incorporeaza faina cernuta si la final nuca.
Se coace blatul la 180 grade , cca. 20 de minute. Se lasa la racit si se taie in doua.
Galbenusurile se freaca cu zahar si cacao , se adauga laptele si se pun la fiert pe baie de aburi, pana se ingroasa crema ( dureaza destul de mult timp). Crema se lasa la racit. Untul se freaca spuma , apoi se adauga crema racita , putin cate putin , amestecand bine de fiecare data.
In jumatate din crema se pune nuca tocata.
Crema cu nuca se pune intre balturi. Cu crema simpla se acopera tortul si se decoreaza pe margini cu bomboane de ciocolata .
Delicios tortul!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereFaina prajitura transformata in tort ;-) Mai ai o felie si pentru mine, te rog? ;-)
RăspundețiȘtergereLiana , pentru tine fac din nou , spune doar cand vii!
ȘtergereFrumos si foarte gustos! Pupici :*
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereMununat!Imi place!Pup!
RăspundețiȘtergereDiaMar , multumesc de vizita!
ȘtergereO combinatie care mie imi place foarte mult!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
Si noua ne place , de aceea se face destul de des , in general sub forma de prajitura.
ȘtergereCe frumos l-ai ornat!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, a fost mai in graba , nu e chiar ceea ce am vrut.
ȘtergereArata si suna bine, la multi ani, Dorina!
RăspundețiȘtergereArata si suna bine, il trecsi eu pe lista de asteptare din 2014. La multi ani, Dorina!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Gela ! Fa-l , o sa va placa.
Ștergere