sâmbătă, 28 decembrie 2013

Pui cu vin

Pe principiul "cand cocosul nu-i acasa , puiul este star la masa" am transformat coque au vin in pui cu vin.


Avem nevoie de:
- 125 g bacon cubulete, 3 linguri ulei , cca. 1 kg carne de pui ( pulpe, aripioare, piept) , 2-3 linguri faina , 1l vin rosu, 250 ml supa de pui, 1 morcov, 4-5 cepe mici intregi, 5-6 ciuperci mai micute, 1 lingura unt , 2 foi de dafin, sare , piper

Preparam asa:
Baconul se rumeneste in ulei si se scoate pe un servet. Carnea se da prin faina , se scutura excesul si se prajeste usor pe toate partile in  grasimea ramasa de la bacon. Se scoate pe o farfurie si se pasteaza la cald. "Resturile" ramase in vas se deglaseaza cu vin si se lasa la fiert pana scade la jumatate. Se readuce puiul , baconul , se adauga rondele de morcov , cepele intregi curatate , supa de pui , foile de dafin si se lasa la fiert.
Ciupercile taiate felii se soteaza usor in unt si se adauga in vasul cu pui dupa 30 de minute. Se mai lasa sa fiarba 30 de minute, se adauga sare si piper daca este nevoie.
Daca doriti, la final, puteti adauga o lingurita de amidon alimentar desfacut in putina apa rece pentru un sos mai gros si mai lasati sa dea un clocot.
La servire se presara deasupra patrunjel verde tocat.

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...