sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Scones cu stafide si merisoare

Sunt niste painici englezesti , care "acompaniaza" de obicei ceasca cu ceai. Pot fi simple sau cu fructe uscate. Eu vroiam sa le fac cu stafide, dar am vazut prea tarziu ca am avut "soricei" in camara si nu mai aveam suficiente stafide. Asa ca am completat cu merisoare deshidratate.


Avem nevoie de :
- 100 g stafide si merisoare deshidratate, 1 cana ceai negru tare si rece, 1 lingura rom , 85 g zahar, 2 oua medii usor batute, cca. 400 g faina, 10 g praf de copt , 100 g unt moale , coaja rasa de la o lamaie , 7 linguri lapte, 1 lingura smantana

Preparam asa:
Fructele se pun in ceaiul amestecat cu rom si se lasa cateva ore la hidratat.
Faina se cerne cu praful de copt de 2 ori. Intr-un bol mare se freaca untul spuma cu zahar , se adauga coaja rasa de lamaie, ouale si lapteele  putin cate putin mixand continuu. Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt si se framanta pana cand aluatul devine moale si elastic. Se incorporeaza fructele bine stoarse de ceai. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider peste noapte( sau minim 4 ore).
Aluatul se intinde pe suprafata de lucru infainata , in grosime de cca. 1 cm. Se taie cercuri din aluat si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Smantana se bate usor cu o piscatura de zahar si una de sare. Se unge cu smantana suprafata fiecarui cerc de aluat.
Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade , cca.20 de minute.


Se lasa la racit pe gratar.
Se servesc cu smantana grasa ( sau smantana in amestec cu mascarpone) si dulceata.


Data viitoare , inainte de a le coace , le voi unge cu un amestec de smantana si galbenus de ou , pentru ca mi-ar fi placut sa fie mai rumene la suprafata.

16 comentarii:

  1. Mie-mi plac fix asa cum ti-au iesit !
    Grozav arata !

    RăspundețiȘtergere
  2. Si nu stiu cum voua,dar mie imi plac mult mai mult merisoarele decat stafidele.cu toate ca mananc si din alea,dar mai mult in cerealele de dimineata,unde sunt cu carul si nu mai stau sa le aleg.
    Ma bucura faptul ca incet ,incet,revii la dorinta de a posta,fotografia,pregati ,in ciuda lipsei acute de mult timp liber.Ai o colectie impunatoare deja si-ar fi pacat sa se piarda si eu zic,daca poti,sa tii blogul viu macar pana o apuca Iza sa intre si ea in oale,ca sa i-l lasi ei mostenire,si de ce nu,sa fie cea care continua munca mamei? :)
    Cu speranta c-ati inceput anul cu bine si sa-l continuati si mai bine,Ellani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ela , draga mea , eu sper sa mai am timp si rabdare sa postez si sa intretin blogul ani buni de acum inainte.
      Noua ne plac la fel de mult si stafidele si merisoarele ,deci chiar nu-mi pasa pe care le folosesc.

      Ștergere
  3. Ce bunatati! Imi plac scones ca se fac atat de rapid si sunt delicioase. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine soriceii prefera ciocolata :)
    Arata foarte bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine , dar sunt bune si alte chestii daca ciocolata e prea "bine pusa".

      Ștergere
  5. Tare apetisante mai sunt! Nu am facut pana acum, dar postarea ta e de-a dreptul incitanta! :) Asa ca o sa le fac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La tine , care faci atatea bunatati , astea-s joc de glezna.

      Ștergere
  6. Zilele trecute rasfoiam o carte de bucate si am dat peste niste retete de scones. Parca nu eram atat de atrasa sa le incerc, dar dupa ce am vazut aceasta postare m-am hotarat sa ma ''risc'' :))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...