luni, 27 mai 2013

Inghetata "Creme Anglaise"

Creme Anglaise este un sos de vanilie pe care toata lumea il cunoaste , foarte aromat si bun, pe care l-am "transformat" intr-o inghetata la fel de buna.


Avem nevoie de:
- 6 oua , coaja de la o lamaie , 1 l lapte 3,5% grasime , 1 pastaie de vanilie , 350 g zahar

Preparam asa:
Intr-un bol se pun 4 galbenusuri si 2 oua intregi si se bat cu zaharul pana devin cremoase.
Pastaia de vanilie se despica , se scot semintele si se adauga la lapte , se adauga si coaja de lamaie si se pune laptele la fiert. Cand da in clocot se ia cateva linguri de lapte , se adauga la crema de oua , se omogenizeaza si se toarna in fir subtire peste laptele in fierbere , amestecand continuu pentru omogenizare. Cand incepe crema sa fiarba , se ia de pe foc , se muta intr-un bol rece si se bate cu telul pana se raceste.
Crema se pune in masina de inghetata pentru 35-40 de minute , apoi se pune la congelator.


Cand s-a intarit se serveste ornata cu coaja rasa de lamaie.

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...