Rulade fac destul de des , de pui , de porc , cu umpluturi diverse , pentru ca sunt si bune si dau bine pe farfurie. Mai incercasem cu ceva timp in urma rulada din carne de porc umpluta cu carne tocata , dar acum am revenit asupra ideii si am combinat carnea tocata cu niste morcov si ceapa calite. Si daca intial doream sa pun si niste morcov fiert la mijloc , am renuntat la idee in clipa in care mi-am dat seama ca am uitat sa fierb morcov si nu mai puteam lasa deoparte "treaba" pana se fierbeau morcovii. De buna , a fost buna si fara .
Avem nevoie de :
- 1 muschiulet de porc de cca. 500 g , 300 g carne tocata de porc , 1 morcov mare ras , 1 ceapa , 1 lingurita condimente pentru chiftele , sare , 3 catei de usturoi . 150 ml vin alb sec , ulei
Preparam asa :
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se desface pe mijloc .
Se pune intre 2 folii alimentare si se bate cu ciocanul de snitele , pana ajunge la o grosime de cca. 1 cm .
Usturoiul se piseaza , se adauga sare si apa fierbite peste el pentru a obtine un "mujdei". Cu mujdeiul se unge carnea , se sareaza si pipereaza.
Carnea tocata se pune la sotat in ulei , se adauga condimentele pentru chiftele , sare si piper daca mai este necesar. Se scoate pe o farfurie.
In 2 linguri de ulei se soteaza ceapa tocata marunt pana devine aurie , se adauga morcovul ras si se continua sotarea. Se scurg de excesul de ulei si se adauga la carnea tocata.
Amestecul obtinut se aseaza deasupra bucatii de carne , pe mijloc. Se aduc marginile carnii deasupra , astfel incat sa fie petrecute una peste cealalta cca. 1 cm , se prinde rulada cu sfoara si se sigileaza capetii cu scobitori.
Se aseaza rulada in tava , se toarna deasupra vin si se stropeste cu ulei. Se acopera cu folie de aluminiu si sa da la cuptor , la 200 grade , pentru cca. 45-50 de minute.
Se indeparteaza folia, se stropeste carnea cu sucul lasat in tava si se mai lasa descoperita in cuptor pentru 10 minute .
Se scoate din cuptor , se lasa sa se odihneasca 10 minute , apoi se feliaza.
Am servit alaturi de orez cu legume .
Avem nevoie de :
- 1 muschiulet de porc de cca. 500 g , 300 g carne tocata de porc , 1 morcov mare ras , 1 ceapa , 1 lingurita condimente pentru chiftele , sare , 3 catei de usturoi . 150 ml vin alb sec , ulei
Preparam asa :
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se desface pe mijloc .
Se pune intre 2 folii alimentare si se bate cu ciocanul de snitele , pana ajunge la o grosime de cca. 1 cm .
Usturoiul se piseaza , se adauga sare si apa fierbite peste el pentru a obtine un "mujdei". Cu mujdeiul se unge carnea , se sareaza si pipereaza.
Carnea tocata se pune la sotat in ulei , se adauga condimentele pentru chiftele , sare si piper daca mai este necesar. Se scoate pe o farfurie.
In 2 linguri de ulei se soteaza ceapa tocata marunt pana devine aurie , se adauga morcovul ras si se continua sotarea. Se scurg de excesul de ulei si se adauga la carnea tocata.
Amestecul obtinut se aseaza deasupra bucatii de carne , pe mijloc. Se aduc marginile carnii deasupra , astfel incat sa fie petrecute una peste cealalta cca. 1 cm , se prinde rulada cu sfoara si se sigileaza capetii cu scobitori.
Se aseaza rulada in tava , se toarna deasupra vin si se stropeste cu ulei. Se acopera cu folie de aluminiu si sa da la cuptor , la 200 grade , pentru cca. 45-50 de minute.
Se indeparteaza folia, se stropeste carnea cu sucul lasat in tava si se mai lasa descoperita in cuptor pentru 10 minute .
Se scoate din cuptor , se lasa sa se odihneasca 10 minute , apoi se feliaza.
Am servit alaturi de orez cu legume .
Ce bunatate, si mie imi plac rulada, sunt asa bune si aspectuoase ;) Te pup
RăspundețiȘtergereFacem schimb? Mie mi-a facut cu ochiul rulada ta de pui :)
ȘtergereRosita , abrazos
RăspundețiȘtergereImi plac mult ruladele, iar a ta chiar arata bine si pare foarte gustoasa.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina
Ștergerenu stiu de ce readerul meu nu mi te-a mai actualizat in ultima vreme...dar ma bucur ca te-am gasit si altfel:) ce-a mai crescut blogul tau de cand nu te-am mai vizitat!
RăspundețiȘtergereAdnia ,ma bucur sa te revad. Am crescut , incet , incet si o sa mai cresc :) Te mai astept cu drag!
ȘtergereRuladele sunt de efect si gustoase pe deasupra! A ta arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereGrozav de buna!!!Si eu fac destul de des ca alternativa la salamuri. Este mult mai sanatoasa! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta.
ȘtergereCe fain arata, Izuk, bine ca ai adus-o in prim plan sa mai pun si eu de una, doar stii cat imi plac ruladele!
RăspundețiȘtergereAstept cu nerabdare sa vad ce iasa din mainile tale , te pup.
Ștergere