Am luat oua de prepelita in speranta ca voi reusi prin marimea si culoarea cojii lor sa o fac pe pitica mea sa manance ou ...mda , s-o cred eu. Dar daca tot le am in casa , ce ar fi sa le si folosesc ? Asa ca le-am indesat in chiftele si le-am servit noi , adultii fara mofturi.
Avem nevoie de :
- 300 g carne tocata de pui , 3-4 felii bacon , 1 ceapa mica , 2 catei de usturoi , 1/2 lingurita boia de ardei dulce ,1 ou , sare , piper , miezul de la 2 feii de paine , lapte , oua de prepelita fierte, ulei de masline
Preparam asa :
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Baconul se taie bucati cat mai mici. Carnea tocata se amesteca cu ceapa , usturoiul , baconul , se adauga miezul de paine inmuiat in lapte si stors bine . Oul se bate si se adauga cam jumatate la compozitie. Se adauga boia , se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza compozitia .
Se fac sfere din compozitie cu mainile umezite cu apa , se aplatizeaza , se pune in mijloc cate un ou de prepelita fiert si curatat , se inveleste in compozitia de carne si se aseaza chiftelele in tava acoperita cu hartie de copt. Se pulverizeaza deasupra ulei de masline si se dau la cuptor , la 180 de grade , pentru 30 de minute , pana se rumesc frumos deasupra. La jumatatea timpului de copt se intorc pentru a prinde crusta pe ambele parti.
Mie mi-au iesit 8 bucati , pe care le-am servit cu "chipsuri" din cartofi la cuptor.
Avem nevoie de :
- 300 g carne tocata de pui , 3-4 felii bacon , 1 ceapa mica , 2 catei de usturoi , 1/2 lingurita boia de ardei dulce ,1 ou , sare , piper , miezul de la 2 feii de paine , lapte , oua de prepelita fierte, ulei de masline
Preparam asa :
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Baconul se taie bucati cat mai mici. Carnea tocata se amesteca cu ceapa , usturoiul , baconul , se adauga miezul de paine inmuiat in lapte si stors bine . Oul se bate si se adauga cam jumatate la compozitie. Se adauga boia , se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza compozitia .
Se fac sfere din compozitie cu mainile umezite cu apa , se aplatizeaza , se pune in mijloc cate un ou de prepelita fiert si curatat , se inveleste in compozitia de carne si se aseaza chiftelele in tava acoperita cu hartie de copt. Se pulverizeaza deasupra ulei de masline si se dau la cuptor , la 180 de grade , pentru 30 de minute , pana se rumesc frumos deasupra. La jumatatea timpului de copt se intorc pentru a prinde crusta pe ambele parti.
Mie mi-au iesit 8 bucati , pe care le-am servit cu "chipsuri" din cartofi la cuptor.
Delicioase si aspectuoase chiftelutele.
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereAsa ceva n-are cum sa nu-ti placa.
RăspundețiȘtergereCred ca merg grozav cu o bere rece :))
He , he , hai sa incercam :)
ȘtergereHai ca poate avem ocazia :)
ȘtergereCe frumoase sunt, iti vine sa le mananci din priviri!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula
ȘtergereBun bun, imi place!
RăspundețiȘtergereChiar au fost bune , carnea de pui usoara , baconul care a adus un plus de gust .
ȘtergereMinunata sectiune Dorina, perfecta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Any
ȘtergereArata foarte bine oul imbracat asa! Buna ideea!
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo
ȘtergereO idee minunata si arata foarte bine!Pupici
RăspundețiȘtergereMerci Flory , te pup si te mai astept pe la mine
Ștergeream urmarit retetele tale de putin timp si sunt interesante dar ce ai patit nu mai ai inspiratie sa mai postezi si altele noi ce e cu tine?
RăspundețiȘtergere:) Inspiratie am , dar "diverse" m-au tinut departe de internet. Stau in asteptare cateva retete , doar sa am posibilitatea sa le si scriu si postez.
Ștergere