Un desert simplu, dar foarte gustos , pe care l-am vazut cu ceva timp in urma la Liana si caruia i-a venit randul in sfarsit .
Avem nevoie de :
- 250 g biscuiti simpli, 400 ml frisca lichida , 250 g branza dulce , 100 g zahar , 150 g ciocolata cu lapte , 150 g fructe confiate ( smochine , caise , lamaie , prune , curmale ), 1 lingura extract de vanilie , 20 g gelatina granule , 100 ml apa
- pt decor : 100 g ciocolata cu lapte , 50 g fructe confiate
Preparam asa :
Biscuitii se rup bucatele mici. Fructele confiate si ciocolata se taie cubulete mici.
Frisca se bate tare , se adauga branza dulce , zaharul si extractul de vanilie si se mixeaza pana devine cremoasa.Se adauga biscuitii , fructele confiate si ciocolata bucatele si se omogenizeaza.
Gelatina se pune la hidratat in apa , apoi se topeste pe baie de aburi. Se adauga la compozitie si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna intr-o forma de chec. Se da la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Cand s-a intarit , se rastoarna pe platou.
Ciocolata se topeste. Fructele pentru ornat se taie cubulete.
Ciocolata topita se toarna deasupra desertului si se presara deasupra fructele confiate taiate bucatele.
Se taie felii cu un cutit incalzit in apa fierbinte.
Avem nevoie de :
- 250 g biscuiti simpli, 400 ml frisca lichida , 250 g branza dulce , 100 g zahar , 150 g ciocolata cu lapte , 150 g fructe confiate ( smochine , caise , lamaie , prune , curmale ), 1 lingura extract de vanilie , 20 g gelatina granule , 100 ml apa
- pt decor : 100 g ciocolata cu lapte , 50 g fructe confiate
Preparam asa :
Biscuitii se rup bucatele mici. Fructele confiate si ciocolata se taie cubulete mici.
Frisca se bate tare , se adauga branza dulce , zaharul si extractul de vanilie si se mixeaza pana devine cremoasa.Se adauga biscuitii , fructele confiate si ciocolata bucatele si se omogenizeaza.
Gelatina se pune la hidratat in apa , apoi se topeste pe baie de aburi. Se adauga la compozitie si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna intr-o forma de chec. Se da la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Cand s-a intarit , se rastoarna pe platou.
Ciocolata se topeste. Fructele pentru ornat se taie cubulete.
Ciocolata topita se toarna deasupra desertului si se presara deasupra fructele confiate taiate bucatele.
Se taie felii cu un cutit incalzit in apa fierbinte.
Dorina! to ciasto wygląda pysznie:)))
RăspundețiȘtergereBine-ai revenit Dorina, ma bucur sa te vad!
RăspundețiȘtergereCred ca-i o bunatate dulcele asta!
Wow, arata de minune...un dulce super bun! Pupici
RăspundețiȘtergereArata fantastic!!! Pup
RăspundețiȘtergereArata super....vreau si eu o bucatica!
RăspundețiȘtergereminunata!!!
RăspundețiȘtergereUn desert foarte aratos!Pup!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata, iar gustul cred ca este pe masura.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita si aprecieri
RăspundețiȘtergereImi place enorm ce ai pregatit tu aici !!!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca l-ai facut, super ti-a iesit!
RăspundețiȘtergereMerci de reteta!
ȘtergereArata superb, vreau si eu!
RăspundețiȘtergereDelicios acest desert!!
RăspundețiȘtergereAdina , Gela , Haplea . multumesc pentru apreciere .
RăspundețiȘtergere