luni, 6 iunie 2011

Pasta de zahar

Am facut de mai multe ori pasta de zahar dar nu prea mi-a reusit. Nici acum nu inteleg de ce , poate greseam undeva. Astazi mi-am luat inima in dinti si am facut-o din nou , de data asta dupa reteta Lissei . A iesit , dar vad eu cum va fi la intins foaia pentru tort.

Avem nevoie de :
-1 lingura gelatina praf ,6 linguri apa , 2 linguri miere ( eu am avut energizant ) , 1 lingura margarina , cateva picaturi esenta de vanilie , cca 500 g zahar pudra .


Preparam asa :
Gelatina se amesteca cu 6 linguri de apa si se pune pe baia de aburi sa se topesca
Cand s-a topit se adauga esenta de vanilie ,margarina si energizantul si se lasa sa se topeasca .
Se omogenizeaza.
Intr-un vas se pun cca.300-400 g zahar pudra , iar in mijlocul lui se toarna amestecul de gelatina , energizant si margarina.
Se amesteca aducand zaharul spre mijloc cu lingura pana cand nu se mai poate amesteca .

Se pune zahar pudra pe masa de lucru si se pune pasta.
Se framanta pana devine elastica si nelipicioasa.
Se inveleste in folie alimentara si se tine la loc racoros.

O portie ajunge pentru a imbraca un tort mic .Eu am facut o portie si jumatate pentru ca vroiam sa fac si niste ornamente ( zilele viitoare ).

3 comentarii:

  1. Esti multumita de felul in care lucrezi cu ea?
    Eu o fac cu ulei de palmier in loc de margarina si cu miere, in loc de energizant.Sunt multumita cum se lucreaza, dar se poate si mai bine. De asta te intreb, poate reteta ta este altfel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Carmen , este prima data cand fac varianta asta de pasta de zahar.Pana acum am incercat de cateva ori reteta fara margarina si am dat-o in bara , ori se sfarama , ori se rupea la intins.Imi place consistenta acestei paste, am facut-o usor si rapid .Vad eu maine cand incerc sa fac ceva din ea si catre sfarsitul saptamanii cand voi intinde foaia pentru a acoperi tortul.

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu fac cam aceeasi reteta si ma impac foarte bine cu ea,o zi buna

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...