Sunt niste paste la cuptor cu carne tocata si sos bechamel,de origine mediteraneeana, pe care pur si simplu le ador.
Avem nevoie de :
- 400 g paste tubulare - penne
- 300 g carne tocata, 1 ceapa, 1 conserva (400 g) rosii in bulion, o lingurita busuioc uscat, un varf de lingurita scortisoara macinata, un varf de lingurita nucsoara rasa, sare , piper, 2-3 linguri ulei de masline
- 100 g unt, 2 linguri faina, 500 ml lapte, sare, piper alb, nucsoara rasa, 2 oua
- parmezan
Preparam asa:
Pastele se pun la fiert in apa cu sare.
Ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul , se caleste ceapa , se adauga carnea tocata si se gateste pana cand isi schimba culoarea. Se adauga rosiile si sucul de rosii , busuiocul , sare , piper , nucsoara rasa si scortisoara si se lasa la fiert cca. 30 de minute la foc mic.
Untul se pune la topit intr-o cratita adanca , se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna treptat, amestecand continuu , laptele fierbinte. Se condimenteaza cu sare , piper si nucsoara rasa si se lasa pe foc , continuand amestecarea , pana incepe sa se ingroase sosul. Ouale se bat usor , se adauga la sos in fir subtire, amestecand continuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa bine.
Pastele fierte se scurg.
Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt se aseaza 2/3 din paste , se pune deasupra lor sosul de carne , se rade parmezan si se acopera cu restul de paste. Deasupra se pune sosul bechamel, se rade parmezan si se da forma la cuptor , la foc mediu, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa la racit pentru a-si pasta forma la taiere.
Avem nevoie de :
- 400 g paste tubulare - penne
- 300 g carne tocata, 1 ceapa, 1 conserva (400 g) rosii in bulion, o lingurita busuioc uscat, un varf de lingurita scortisoara macinata, un varf de lingurita nucsoara rasa, sare , piper, 2-3 linguri ulei de masline
- 100 g unt, 2 linguri faina, 500 ml lapte, sare, piper alb, nucsoara rasa, 2 oua
- parmezan
Preparam asa:
Pastele se pun la fiert in apa cu sare.
Ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul , se caleste ceapa , se adauga carnea tocata si se gateste pana cand isi schimba culoarea. Se adauga rosiile si sucul de rosii , busuiocul , sare , piper , nucsoara rasa si scortisoara si se lasa la fiert cca. 30 de minute la foc mic.
Untul se pune la topit intr-o cratita adanca , se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna treptat, amestecand continuu , laptele fierbinte. Se condimenteaza cu sare , piper si nucsoara rasa si se lasa pe foc , continuand amestecarea , pana incepe sa se ingroase sosul. Ouale se bat usor , se adauga la sos in fir subtire, amestecand continuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa bine.
Pastele fierte se scurg.
Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt se aseaza 2/3 din paste , se pune deasupra lor sosul de carne , se rade parmezan si se acopera cu restul de paste. Deasupra se pune sosul bechamel, se rade parmezan si se da forma la cuptor , la foc mediu, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa la racit pentru a-si pasta forma la taiere.
Foarte bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergerePlace, place, place ;-)
RăspundețiȘtergereSi mie :)
Ștergere