Sau "cream cheese pound cake" cum il cheama pe alte meleaguri. Un chec "buretel" , foarte aromat. Se poate servi ca atare , pudrat cu zahar , cu diverse sosuri din fructe , poate fi glazurat , in orice varianta cred ca e delicios.
Sursa retetei - Bucate Apetisante .
Avem nevoie de:
- 120 g unt, 200 g crema de branza (Philadelphia sau orice varianta va convine), 6 oua , 350 g zahar, 300 g faina, o pastaie de vanilie, 1/4 lingurita cream of tartar
Preparam asa:
Untul la temperatura camerei se amesteca cu crema de branza, se adauga 260 g zahar si se mixeaza bine. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou , mixand bine dupa fiecare. Se desface pastaia de vanilie , se scot bobitele si se adauga la compozitie. Se adauga treptat faina , amestecand bine pentru omogenizare.
Albusurile se bat spuma cu cream of tartar si zaharul ramas. Se adauga la compozitia anterioara , amestecand usor, de jos in sus, pentru omogenizare.
Compozitia se toarna in forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace in cuptorul preincalzit , la 180 grade , pentru cca. o ora , pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit pe un gratar, se feliaza si se serveste pudrat cu zahar sau imbatat in diverse sosuri.
Sursa retetei - Bucate Apetisante .
Avem nevoie de:
- 120 g unt, 200 g crema de branza (Philadelphia sau orice varianta va convine), 6 oua , 350 g zahar, 300 g faina, o pastaie de vanilie, 1/4 lingurita cream of tartar
Preparam asa:
Untul la temperatura camerei se amesteca cu crema de branza, se adauga 260 g zahar si se mixeaza bine. Se adauga pe rand cate un galbenus de ou , mixand bine dupa fiecare. Se desface pastaia de vanilie , se scot bobitele si se adauga la compozitie. Se adauga treptat faina , amestecand bine pentru omogenizare.
Albusurile se bat spuma cu cream of tartar si zaharul ramas. Se adauga la compozitia anterioara , amestecand usor, de jos in sus, pentru omogenizare.
Compozitia se toarna in forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace in cuptorul preincalzit , la 180 grade , pentru cca. o ora , pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit pe un gratar, se feliaza si se serveste pudrat cu zahar sau imbatat in diverse sosuri.
Delicios checul!!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereVai cum arata!!! te invit la campania de sarbatoare, organizata pe blogul meu http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/campanie-de-sarbatoare.html se potriveste perfect, pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana
ȘtergerePe langa faptul ca arata bine si pufosenia respira prin toti porii, vad din lista de ingrediente ca e si sanatoasa, deci se va face sigur si in cucina noastra! Mi-era dorde ceva bun din restaurantul tau!
RăspundețiȘtergereGela , te pup.
ȘtergereNotat draga mea, deja ii simt aroma!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca te intereseaza , sa stii ca nu-ti va parea rau daca-l faci.
ȘtergereCe bine arata! Pup fetele! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya , fetele te pupa si te imbratiseaza cu drag.
ȘtergereHmm, bun!
RăspundețiȘtergereDa Cristina , e tare bun si o sa-l fac foarte des.
ȘtergereSunt fan branza, se stie!! Fain de tot checul! Dar de unde iau eu cream of tartar, huh?
RăspundețiȘtergereLiana , cream of tartar eu am luat de la "Pastai de vanilie" dar daca nu ai nu cred ca e vreun capat de tara, lipsa lui nu cred ca influenteaza in vreun fel checul. Din cate stiu eu cream of tartar se foloseste pentru stabilizarea albusurilor batute. Eu daca tot aveam in casa , am pus asa cum "cerea" reteta.
Ștergere