O specialitate scandinava , Smörgåstårta in Suedia , Voileipäkakku in Finlanda . Un cheesecake sarat, a carui baza este formata din paine , iar "crema" este din crema de branza si somon afumat. Un aperitiv care va face furori intr-o zi speciala , garantez .
Avem nevoie de :
- pt. baza : 300 g miez de paine neagra , 150 g unt
- pt. "crema" : 600 g crema de branza , 125 g smantana grasa , 1 ceapa rosie , 200 g somon afumat , marar verde , 5 g gelatina
- pt. decor : felii de somon afumat , castravete , rosii cherry , lamaie , marar verde , masline
Preparam asa :
Miezul de paine se macina , se adauga untul topit si se omogenizeaza.
O forma cu marginile detasabile se unge cu ulei. Se preseaza amestecul de paine si unt in tava si se da la rece.
Intre timp se pregateste crema. Crema de branza se amesteca cu smantana, se adauga somonul taiat cubulete , ceapa tocata marunt , mararul tocat si se omogenizeaza. Gelatina se hidrateaza in 2 linguri apa rece , apoi se topeste pe baie de aburi. Se lasa putin la racit si se adauga la crema de branza. Se omogenizeaza si se toarna in forma deasupra blatului de paine.
Se pune la frigider pentru 3-4 ore , apoi se scoate din forma si se decoreaza..
Se taie felii cu un cutit fierbinte .
Avem nevoie de :
- pt. baza : 300 g miez de paine neagra , 150 g unt
- pt. "crema" : 600 g crema de branza , 125 g smantana grasa , 1 ceapa rosie , 200 g somon afumat , marar verde , 5 g gelatina
- pt. decor : felii de somon afumat , castravete , rosii cherry , lamaie , marar verde , masline
Preparam asa :
Miezul de paine se macina , se adauga untul topit si se omogenizeaza.
O forma cu marginile detasabile se unge cu ulei. Se preseaza amestecul de paine si unt in tava si se da la rece.
Intre timp se pregateste crema. Crema de branza se amesteca cu smantana, se adauga somonul taiat cubulete , ceapa tocata marunt , mararul tocat si se omogenizeaza. Gelatina se hidrateaza in 2 linguri apa rece , apoi se topeste pe baie de aburi. Se lasa putin la racit si se adauga la crema de branza. Se omogenizeaza si se toarna in forma deasupra blatului de paine.
Se pune la frigider pentru 3-4 ore , apoi se scoate din forma si se decoreaza..
Se taie felii cu un cutit fierbinte .
Ce pofta mi-ai facut Dorina, intr-adevar cred ca da tare bine pe masa, are un aspect minunat! Iar gustul pe masura, pun pariu.
RăspundețiȘtergereMultumesc Any
ȘtergereArata grozav! Buna reteta!
RăspundețiȘtergereMerci sis , poti incerca , merita.
ȘtergereArata minunat!Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereIntr-adevar arata super si cred ca si gustul este pe masura.Ma bucur sa te mai vad in zona.
RăspundețiȘtergereMultumesc Ioana , ma bucur si eu sa mai fiu prin zona :)
ȘtergereRewelacyjny pomysł! podoba mi się:)
RăspundețiȘtergere:*
Dzięki
ȘtergereCu siguranta e o bunatate, imi place combinatia branza si somon! Pup
RăspundețiȘtergereE tare fain , combinatia este reusita .
ȘtergereArata grozav,iar somonul e prefertul meu!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereArata tare bine!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona
ȘtergereSuperb! Iar combinatia este senzationala.
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina , chiar e tare bun , nu exagerez , cu conditia sa-ti placa somonul.
Ștergere